2020-01-20 595 瀏覽
友人瘋狂推薦呢間越男仔,聲稱每次經過都要食,我食完會同佢一皮咁上癮。見佢誠意拳拳,就同佢一齊食咗一次。一坐低佢就指住一個四寶粉,講話一定要食、好正!半信半疑之下,我聽左佢講叫咗一碗,額外再加個小食一齊share。呢碗四寶面係鮮蕃茄湯底,識落唔係罐頭蕃茄味,飲幾多湯都唔會口渴。加上,佢嘅配料好多,食一碗岩岩好。小食拼盤有炸春卷、鳳爪等等,樣樣都好出色,同朋友仔去食可以叫一個大家食,幾抵架。另外,仲叫左兩杯特色飲品,大大杯,又唔似某燈色/黃色嘅連鎖餐廳咁,冰同飲品嘅比例岩岩好,重要嘅係佢唔會用味精或色素去fake一個味出黎。叫左梳打嘅,記得要篤下佢,篤左好飲好多架!