2020-12-05 64 瀏覽
天氣終於都開始凍啦💢 一凍就反而想食杯雪糕 (真係矛盾)😜 同朋友行完海旁,就決定去K11 Musea拜訪下呢間人氣雪糕店‼️不過食雪糕之前我哋食咗正餐先🤭🍝麻辣百頁豆腐淮山拌麵🌶️ HK$58🍝和風紫菜淮山百頁豆腐拌麵🥬HK$58其實我係肉食者嚟嘅。。但係佢呢個淮山拌麵又幾好食喎‼️我鍾意佢嘅麻辣醬,微微辣🌶️唔油,好惹味🤤淮山麵比起平時嘅日本冷麵更加彈牙‼️朋友唔食得辣,所以佢就食和風紫菜味,醬汁有麻醬同埋醬油,其他材料都係一樣嘅~♨️栗子猴頭菇湯 HK$38雪糕店裏面竟然有滋潤湯水⁉️有四款唔同嘅抗疫湯水選擇😲 真係估佢唔到,幾足料喎,少咗肉味(素湯吖嘛)‼️不過栗子味同猴頭菇味都好出,健康👍🏼♨️招牌水果烏龍蜜(熱)呢杯有熱有凍揀㗎,如果熱就係用蜜糖,可以叫小甜,暖笠笠♨️飲完呢杯嘢再食個雪糕衝擊一下🤣🍦Lychee HK$48🍦Strawberry Yogurt HK$58當日有四款雪糕口味,店員話如果想配咖啡嘅話就榴槤味比較適合,不過我自己唔食榴槤,所以就冇叫到啦~雪糕食落去冰感幾重,有啲似霜冰淇淋~雪糕筒有兩種顏色揀,味道係一樣嘅~

🍝麻辣百頁豆腐淮山拌麵🌶️ HK$58
🍝和風紫菜淮山百頁豆腐拌麵🥬HK$58
麻辣冷麵餐
♨️栗子猴頭菇湯 HK$38
純素湯水
♨️招牌水果烏龍蜜(熱)
冷麵set
🍦Lychee HK$48