2020-11-26 100 瀏覽
去到銅鑼灣又想搵間抵食又好食嘅cafe同朋友傾吓計,呢間真係超級推介!都係朋友介紹,但係超級驚喜同好食💛 餐廳唔算好大,但係間隔唔錯,即是差唔多錯門都唔會太嘈,2-4人啱唔啱好,最驚喜嘅係佢啲嘢食👇🏻 - 《唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯》$124(加$28轉原條鰻魚)<Mamaday Unagi Omurice> $152 呢個麻麻哋嘅鰻魚蛋包飯真係唔好抱太大期望,要抱超大期望🤣 因為無論賣相定係味道都係超級十分好味😋 原條鰻魚超大條超肥美,鰻魚飯撈左鰻魚汁超好食🤤 無論係鰻魚、蛋同埋飯嘅份量都超級多,大食嘅我食完都超級飽🥰 -《全素漢堡》$88(午餐)<Vegetarian Burger 🍔> $88 (lunch set) 第一次食全素漢堡,我本身超鍾意食肉,所以一直都唔會諗住試素漢堡,但今日心血來潮想試吓。又有意外驚喜😆 首先叫餐嘅時候諗住加$18加個薯條,個waitress好好咁睇咗我哋話漢堡包本身都有薯條,所以冇加到。至於個漢堡,有超大件我最鍾意食嘅portebello❤️ 菇嘅汁十足肉汁,芝士面有燒過好有芝士香味,個漢堡包皮就當然好脆,最驚喜嘅
<Mamaday Unagi Omurice> $152
《全素漢堡》$88(午餐)
第一次食全素漢堡,我本身超鍾意食肉,所以一直都唔會諗住試素漢堡,但今日心血來潮想試吓。又有意外驚喜😆 首先叫餐嘅時候諗住加$18加個薯條,個waitress好好咁睇咗我哋話漢堡包本身都有薯條,所以冇加到。至於個漢堡,有超大件我最鍾意食嘅portebello❤️ 菇嘅汁十足肉汁,芝士面有燒過好有芝士香味,個漢堡包皮就當然好脆,最驚喜嘅係入面有茄子,初時覺得有啲怪,但食落又幾match,正👍🏻😋😋😋
《凍朱古力》(午餐-$20)
<Iced Chocolate Latte> $48 (lunch set -20)
超濃朱古力味,本身係黑朱古力嘅忠實fans,超鍾意呢杯凍朱古力,有Godiva凍朱古力嘅感覺,裏面有磨碎左嘅朱古力粉,係高質凍朱古力嘅做法👍🏻👍🏻👍🏻❤️
《無糖紅茶》(午餐免費)
<Iced Black Tea> (free for lunch set)
午餐免費送嘅無糖紅茶都好高質,一嚟無糖感覺健康啲,二嚟茶味好香好特別,好高質,平時唔係特別鍾意飲剩紅茶嘅我都覺得好好飲,真心高質😍
《沙律🥗》(午餐加$8)
<Salad> (lunch set +$8)
加$8嘅沙律都冇乜太大期望,點知比預期中嘅好食,有火龍果同藍莓,加普通嘅沙律菜同芝麻醬,好好味😋 係食邪惡嘅一餐之前有啲綠色野落肚🤣
鰻魚蛋包飯
全素漢堡