雞翼山早係全港都有唔同分店,一直都稍有名氣。是日打算去葵廣覓食,經過商場見到呢間新開既雞翼山,趁個胃仲有空位,決定一試。店內裝修簡漯,十分光猛。場內看似以富士山為主題,牆身及收銀台都有放置唔少富士山擺設。價錢方面我認為合理,味道都好多選擇而且好特別。由於我地得兩個人食唔到咁多隻,所以只嗌左六隻,而當然梗係選最出名既文青風玫瑰啦。呢到既雞翼全部即叫即整,等大約10分鐘,雞翼就整好啦!我開頭仲係到諗,雞翼配玫瑰會係咩味呢,諗住味道可能會偏淡,點知一拎上手已經有陣陣既玫瑰香,雞翼面上佈滿糖漿,重點係,真係熱辣辣新鮮整嫁!一食落口,係陣陣玫瑰香既蜜糖味,雖然望落好似糖漿好多咁,但呢隻蜜糖唔會甜到喉嚨唔舒服,但食落口又不停聞到玫瑰香味,真係超級好食呀!如果你有食過某意式餐廳既蜜糖雞翼,而你又係愛好者,呢款雞翼絕對不能錯過!另外佢層皮亦好夠脆,肉質非常嫩滑,無諗過原來雞翼原來可以同玫瑰味咁夾。開頭仲諗住嗌6隻好似太多會食唔晒,點知一眨眼6隻已經消滅晒。場內都見到不少食客,店鋪負責人更不時與唔同客人交談,了解食物質素。進食期間有唔少客人經過望餐牌,負責人更用心地向客人推介各種唔同口味,呢種用心,唔係
雞翼山早係全港都有唔同分店,一直都稍有名氣。

店內裝修簡漯,十分光猛。

價錢方面我認為合理,味道都好多選擇而且好特別。

呢到既雞翼全部即叫即整,等大約10分鐘,雞翼就整好啦!
文青風玫瑰

進食期間有唔少客人經過望餐牌,負責人更用心地向客人推介各種唔同口味,呢種用心,唔係間間鋪都做到。

好味既野雖然經常都會食到,但會翻兜既唔多,呢間鋪頭我決定會再返黎食,因為佢既味道係好食之餘更令我大有驚喜,決定下次再試下其他唔同味,睇下會唔會再有驚喜之餘,再食多次玫瑰味呀嗎,嘻嘻
2019-12-18
文青風玫瑰