💕超驚喜打卡甜品🍨隱世高質西餐🥩必點打卡甜品🍮飲品🍹蟹餅🦀牛扒🐮🌴Polaris (太和)今次嚟到大埔太和附近探朋友,哩一邊原來有好多美食,朋友介紹咗其中一間佢最鍾意嘅餐廳,一於帶你地去睇吓🥰呢間餐廳以Polaris命名,這一詞為北極星,亦是最亮的一顆星🌟餐廳名稱浪漫🌹亦別具一番寓意~ 餐廳以木系及白色為主,每枱均以吧枱設計為特色🤗俾人一種放鬆及chill既感覺🌴另外,餐廳嘅鹹甜點非常出色,連佢嘅飲品都好靚😍基本上每一款餐點都好適合打卡🤩店員服務態度親切有禮貌,帶給客人一種賓至如歸嘅感覺💕主餐牌上,加$18轉左套餐,包餐湯同是日甜品😍好抵✨特飲可享半價優惠🤗餐湯✨蕃茄鱈魚湯🐟蕃茄超香濃,看得出係新鮮蕃茄蓉,魚味好鮮,食落覺得似好濃縮嘅蕃茄魚罐頭,變咗湯嘅形式,一個結集了濃濃番茄同鮮魚精華既湯👍🏻😋前菜✨檸檬蜂蜜糖潰蕃茄 $38番茄🍅以冷盤形式呈現,清新嘅檸檬🍋芳香,配上蜜糖🍯好清甜,完全中和番茄嘅酸味,估唔到口感好清新,食落充滿驚喜🥰作為前菜好開胃!大家要試吓必點:🌟🌟🌟🌟✨ 美式煎蟹餅·薄荷乳酪醬 $88💁🏻‍♂️今日店員‍推介佢地既蟹餅,果然名不虛傳🤩蟹餅金黃酥脆,裏面全部都係蟹肉
💕超驚喜打卡甜品🍨隱世高質西餐🥩
必點打卡甜品🍮飲品🍹蟹餅🦀牛扒🐮
🌴Polaris (太和)

莓之戀人

檸檬乳酪奶凍

餐湯
✨蕃茄鱈魚湯🐟

前菜
✨檸檬蜂蜜糖潰蕃茄 $38

✨ 美式煎蟹餅·薄荷乳酪醬 $88
💁🏻‍♂️今日店員‍推介佢地既蟹餅,果然名不虛傳🤩蟹餅金黃酥脆,裏面全部都係蟹肉🦀🦀🦀非常鮮、甜,配上乳酪醬酸酸甜甜,仲有薄荷嘅香味,好清新🍃好完美既配搭👍🏻 鍾意食蟹嘅人一定要試💕

✨ 藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉 🦀 $108
😸貓耳朵粉小巧可愛,忌廉白汁煮蟹肉,蟹肉好香好鮮甜,配上蝦膏,每一個貓耳粉上都掛滿海鮮嘅濃縮精華🤩仲有好多蕃茄仔令口感更加清新👍🏻份量好足夠🤗
藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉

✨加拿大3-A平鐵牛扒•烤雜菜 🥩$228
賣相好靚像一朵花🌹我哋叫咗五成熟,牛肉好香嫩,顏色好粉嫩,一啲筋都無,牛味好香😋配上芥末醬更濃味😍幼滑既薯蓉沾上藍莓醬更好食!烤雜菜仍然保持蔬菜嘅新鮮度,更爽脆😋更清甜🥰

✨檸檬乳酪奶凍 🍮
入口好嫩滑,甜度啱啱好,奶味好香濃,簡簡單單的奶凍,已經好好味😍

✨莓之戀人 🍓$108
打卡一流嘅甜品‼️雞蛋仔窩夫形式,新鮮嘅士多啤梨🍓同雞蛋仔,配上一球雲呢拿雪糕及忌廉,好香甜🤩雞蛋仔熱熱的,配上雪糕冰涼的口感,簡直一流😋👍🏻雞蛋仔蛋味香濃,配上自家製莓莓果醬,好清爽,酸酸甜甜充滿夏日嘅氣息😍🌻份量超大份3-4人食都夠曬💕

✨Polaris水果茶 +$24
有好多種水果,士多啤梨、香橙、百香果、藍莓等,味道好清新,充滿水果嘅天然香甜,滿滿嘅維他命C,健康有益😍解油膩一流‼️

✨久丸龍膽宇治抹茶鮮奶 +$24
一上枱飲品漸層做得好靚,抹茶與牛奶的組合絕配👍🏻抹茶味好香濃😍唔會苦澀,牛奶特別濃厚,特別香滑🤗抹茶控必點

食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨

🏠Polaris (太和)
太和大埔太和路15號太和中心9號舖

2023-05-05