2019-07-07 84 瀏覽
行開果欄,見到呢間一鍋瘋有個好特別嘅粥底海鮮火鍋,主打食靚海鮮,未試過呢種食法就去試下先! 每位188蚊有十款精選新鮮海鮮, 同埋有一個自選火鍋粥底。 店長介紹餐廳老闆本身做開海鮮批發, 所以海鮮都保證係靚料同埋新鮮!粥底有五款可以選擇包括粟米,甘筍,椰子,紫薯同菠菜, 粥底首先會用嚟煮海鮮,食完最後就係會加米飯落去煮食綿綿粥。今次嘅海鮮有北韓油蚌,石頭蜆,台灣鮑魚,泰國虎蝦,美國生蠔,奄仔蟹,墨魚片等等, 淨係睇相都覺得好新鮮。唔使好耐時間灼熟就食得, 因為煮得太耐反而浪費咗咁新鮮嘅海鮮。奄仔蟹,好肥美,好多膏好多肉呀!食完海鮮之後就可以煲粥啦店員仲會幫我哋加埋南瓜同芋頭,煮完個粥好香甜呀, 食粥嘅時候仲可以問店員羅芫荽菜莆調味!

奄仔蟹,好肥美,好多膏好多肉呀!