2020-02-11 54 瀏覽
新城市地下果層一向有好多餐廳,今日先發現原來有一間專賣香港風味既車仔麵店。門口裝修好靚,充滿住舊式香港風情,忍唔住入去試下!裡面空間都好大,每一度裝修都好有心思,卡位梳化坐得特別舒服。餐廳主打車仔麵,有自選都有預配既選擇,亦有不少港式小食,好似菠蘿油,蛋撻,唔同既包。值得一贊既係佢地會keep住焗,所以記算夜晚去食都會食到新鮮出爐既蛋撻!點餐除左睇餐牌之外,仲可以QR code落單,夠哂方便。今次決定先試左佢既招牌大碗麵餐($108),一碗大麵再有一碟菜。大碗麵基本上有齊所有車仔麵配料,例如雞翼,魚蛋,大腸之類,另外再想食咩都可以再自己加,我就加左豬紅同溏心蛋。熟悉既腩汁湯底同油麵,加上大大啖既新鮮配料,超正。菜都可以自選係咩菜,我就叫左腐乳生菜。同樣地都係大大碟,生菜新鮮,食落爽甜,加上腐乳十分開胃。由於蛋撻剛出爐,所以都叫左一個黎食($6)。蘇皮夠哂鬆脆,蛋餡亦香甜,好明顯食得出新鮮同唔新鮮既分別。如果食完麵仲有肚的話,很推薦試下這個蛋撻。飲品方面叫左菠蘿冰($9)份量足,也不甜,基本一半都係菠蘿,口感很棒。呢度都仲有雞蛋仔甜品同雪糕,望落邪惡又吸引😍香港地車仔麵檔唔少,不過如果想
門口裝修好靚,充滿住舊式香港風情,忍唔住入去試下!

點餐除左睇餐牌之外,仲可以QR code落單,夠哂方便。

大碗麵
熟悉既腩汁湯底同油麵,加上大大啖既新鮮配料,超正。
腐乳生菜

蛋撻

呢度都仲有雞蛋仔甜品同雪糕,望落邪惡又吸引😍
菠蘿冰

香港地車仔麵檔唔少,不過如果想食高質企理既車仔麵,又想搵個好地方坐底打卡吹水,呢度都不失為一個選擇。
2020-01-31
大碗麵