終於搵到人陪我食呢間!!😍😍 之前book mark咗好耐啦,成日喺IG見到人哋打卡印偶像啲相落咖啡🤭 就俾佢呢個藝術打印咖啡吸引咗!🥰 雖然我唔係特別鍾意飲咖啡,但係佢個底係可以揀朱古力嘅,然之後我就印咗我最鍾意嘅卡通圖案 Marie啦!😻😻 望住杯朱古力真係好開心呀!影完相都真係唔捨得飲🤭今次嚟係同朋友食埋Dinner嘅,Main Dish叫咗安格斯肉眼扒配烤薯5成熟🥩同波士頓龍蝦意粉🍝 個意粉超足料😳 個底係用蕃茄去炒,然後再加埋好多嚿 啖啖龍蝦肉😍另外仲叫咗個Egg Benedict配煙三文魚+牛油果🥑 呢個配搭唔洗講都知超好食🥹🥹 而且係俾佢個樣吸引咗🤣 Snacks呢~炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬,雖然相比其他冇咁特別,但都係有質素嘅👍🏻 不過另外一碟奶酪醬烤糯米釀雞翼🐥真係幾特別!咬開釀咗嘅雞翼好滿足🤤 (不過食落係有少少辣🤏🏻 如果食返喺餐牌註明就更好😉)食完嘢點少得甜品🤭 一份甜品已經滿足唔到我哋~ 首先叫咗個Tiramisu,佢應該係即叫即砌嘅!咁樣啲手指餅就唔會係預先浸到淋晒👍🏻👍🏻 而且咖啡味超濃🤤 提拉米蘇愛好者認證😆🤎仲有一份叫「斯人若彩虹,遇見方知有」嘅嘢😂😂
藝術打印咖啡

安格斯肉眼扒配烤薯

Egg Benedict

奶酪醬烤糯米釀雞翼

Tiramisu

仲有一份叫「斯人若彩虹,遇見方知有」嘅嘢😂😂 其實即係榛子醬+士多啤梨+棉花糖烤麵包🍞🍫 本身睇佢個樣冇乜特別🤔 點知超好食!!!啲榛子醬同麵包一齊焗 滲透咗落啲包之餘個邊仲脆脆地🤤 而且上面嘅士多啤梨🍓係出奇地甜😱(我本身係唔鍾意食士多啤梨😂)但係佢揀啲全部都係一啲都唔酸!讚👍🏻👍🏻
斯人若彩虹,遇見方知有

我同兩個朋友都覺得呢間實在太高質🥰 仲要喺K11Musea嚟講 佢性價比真係算高👍🏻 (感覺其他都係貴夾唔飽嘅餐廳🥲)下次嚟開Musea可以再Encore~

炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬
2023-03-02