幸福單品咖啡 #西環 #💛 ❀❗️超足料勁厚三文治 簡單食材帶出意想唔到嘅滿足❗️ ——————————————————好耐以前已經有唔少人推介過呢一間三文治🥪話食完之後好幸福嘅感覺,當時我抱着疑惑嘅態度,心諗只係一啲好簡單嘅材料,自己係屋企都整到,係咪真係會咁誇張🤨前嗰排咁啱去西營盤,決定比次機會佢,點知真係會有意想唔到嘅滿足幸福感覺😍有時候最簡單嘅材料就係最能睇得出廚師嘅功力。.餐廳係台灣嚟嘅大姐阿鈿所開,除咗招牌嘅三文治之外,咖啡亦不容忽視,有超多種咖啡豆選擇,老闆娘嘅對咖啡亦好深入嘅研究☕️。餐廳環境唔大,有種木系rustic嘅感覺,坐得有少少逼,但每張枱都有用膠簾隔開。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞真。幸福三文治🥪$60用上成1.5 cm咁厚嘅麥包,男人手掌咁闊🤩搽上牛油烘到酥脆,內裏夾住芝士、餐肉、炒蛋、生菜、吞拿魚。全靠每樣食材自己本身嘅香氣,同埋生熟剛好嘅滑炒蛋,再加上少少黑椒畫龍點睛🔥,令到成個三文治非常美味,就算冇額外嘅醬汁都唔會單調。味道: 4.7/5 性價比: 4.6/.☞黃金曼特寧 ☕️$60呢度冇用大型嘅咖啡機提煉咖啡,而係用虹吸式咖啡壺沖製,即叫即整👍🏻。一共有多達40幾款咖啡
幸福單品咖啡 #西環 #💛 ❀
❗️超足料勁厚三文治 簡單食材帶出意想唔到嘅滿足❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞真。幸福三文治🥪$60
令到成個三文治非常美味,就算冇額外嘅醬汁都唔會單調。
味道: 4.7/5 性價比: 4.6/
☞黃金曼特寧 ☕️$60
一共有多達40幾款咖啡豆選擇,每款都有簡單嘅味道介紹,
今次揀咗十大咖啡豆之一,味道醇厚紮實焦香帶點微酸,的確幾特別✨。
當日淨係坐咗半個鐘左右,已經見唔少人特登入嚟買咖啡豆。
味道: 4.7/5 性價比: 4.6/5
請睇來講呢一間三文治的確帶來好驚喜🤩冇諗過咁簡單嘅食材居然會有咁幸福嘅滋味!另外,記住要試埋佢哋嘅咖啡啊!
黃金曼特寧
黃金曼特寧