2018-09-23 306 瀏覽
我寫料理係因為唔止拉面好食,係差不多樣樣我地點的小食都好好味,6點去到完全無人,仲心諗係咪伏店呢,好在有試,仲想一試再試點左「蝦武士」真材真料有好多櫻花蝦,湯都濃,仲有特濃選擇,個人覺等湯底只濃唔夠鮮。另外佢既幼面好爽,叫普通硬岩岩好,面底都好多,女仔食得晒都飽左9成。重點來了....就係舊叉燒,肥瘦適中,咬落有酒香但唔oily,我覺得好過日本來個啲連鎖多多聲!加多$20就有一個小食同飲品,當然加埋啦,我同友人叫左鷄軟骨同栗子餅。軟骨不過不失啦,香口易咬。我之前未食過栗子餅呀,今次一試愛上!好多好多栗子蓉,栗子味好濃但唔太甜(本人好怕甜野),外皮炸得好金黃,唔止賣相好靚,好睇又好食!仲叫多左個牛肩串燒,呢樣麻麻地,太乾身所以無咩咬口無咩牛味。員工服務好好,不過位置唔多,好在周未早來先試到咋!

蝦武士

栗子餅

員工服務好好,不過位置唔多,好在周未早來先試到咋!
2018-09-22
蝦武士