前幾日聽同事講山林道一個隱蔽之處,有間🍢串燒店🍡有啲好特別嘅支裝🍾手工啤酒,因為我腸胃敏感唔飲得酒🥴嘅關係,所以寶寶都好耐冇飲過了🙂。就借今日每月一度嘅慶祝日🎊,獎勵下寶寶成日都寵壞我✌🏻,就帶佢嚟呢度試吓呢啲特別嘅手工啤啦!(西)支裝手工啤酒 $78貼喺樽🍾上面嘅貼紙設計方面都幾有心思❣️,應該真係搵專人👨🏻‍🎨設計嘅,玩味十足🤪,幾盞鬼㗎!寶寶就揀咗呢支⬅️「西」啤,話未飲過當歸味既啤酒喎😜,樽上面仲寫明係「養身恩物」添🤟🏻,聽到睇落都好吸引!佢話飲落味道幾清新🌱,都好易入口,係值得一試嘅,啱唔怕甘苦味既女仔飲,因為始終唔係人人都接受到當歸味🙈~而我就是但叫咗罐裝菊花茶🌻送下串燒就算數,所以費事影啦🙈。脆燒日本原條鰻魚 $59睇落燒得幾靚✨,好多鰻魚汁💦,但食落其實唔係脆嘅😝,不過啲鰻魚幾入味亦冇咩骨🦴,分量亦真係足一條,無花無假👍🏻!香脆蜜糖燒新鮮粟米 $29冇平時食開嘅牛油味🥞咁重口味,有清新🌿嘅感覺,最緊要都係支粟米🌽夠香甜夠新鮮,輕輕蘸少少蜜糖🍯上去燒都好難唔好味😆!燒玉子 $32成日都唔明點解🧐串燒店🍢嘅燒玉子係可以咁好味😋,永遠都係燒到外脆內軟,而出面又可以唔燶,自己真係唔

(西)支裝手工啤酒 $78
(閪)支裝手工啤酒

而我就是但叫咗罐裝菊花茶🌻送下串燒就算數,所以費事影啦🙈。

脆燒日本原條鰻魚 $59
脆燒日本原條鰻魚

香脆蜜糖燒新鮮粟米 $29
香脆蜜糖燒新鮮粟米

燒玉子 $32
燒玉子

成日都唔明點解🧐串燒店🍢嘅燒玉子係可以咁好味😋,永遠都係燒到外脆內軟,而出面又可以唔燶,自己真係唔會整到🤗。而呢個燒玉子特別嘅地方就係玉子外面有層微脆嘅蜜糖層,而入面嘅玉子都好厚實,咬落熱辣辣好香蛋味,正呀🤤👍🏻!

黑松露沙律醬薯條 $49
黑松露沙律醬薯條

薯條🍟熱辣辣炸得好香脆,係好味嘅❣️不過啲松露沙律醬就少咗啲,咁大罌薯條就係得面頭嗰一pat 醬咋😖,要慳住食🥺。

鹽燒安格斯牛柳粒 $68
安格斯牛柳🥩用料咁上乘,唔使講食落當然口感好又juicy嘅❣️雖然得一串,但份量都算多,因為中間嗰兩條特別長左🤣。不過就燒得熟咗少少,中間嗰兩條有啲位有少少韌。

黑胡椒香燒雞翼(兩隻)$32
雞翼大隻而且嫩滑多汁🤤,呢個雞翼都係配以蜜糖🍯燒嘅,所以雞翼表面有層蜜糖脆皮層,燒到咁上下再喺頂層加入黑胡椒🧂繼續燒多陣就會有宜家呢個效果,食起上嚟黑胡椒同埋蜜糖味都好出😋!

香草燒紐西蘭羊架(兩件)$98
香草燒紐西蘭羊架(兩件)

羊架🐑肥美又多肉,以呢個價錢食到兩件咁大嘅羊架其實一啲都唔貴,呢種串燒式同西式烹調既羊架食落的確係有啲分別😯。燒既係 juicy 啲香啲,同埋羊羶味重啲,所以香草🍃既用量都會多咗。

食物就唔錯喇,不過員工既服務就打爛咗餐廳招牌,有禮貌又貼心😝,絕對冇「串走你」😆~
紀念日
(閪)支裝手工啤酒
脆燒日本原條鰻魚
香脆蜜糖燒新鮮粟米
燒玉子
香草燒紐西蘭羊架(兩件)
  • 支裝手工啤酒
  • 香草燒紐西蘭羊架