相信大家都聽過享樂烘焙或者已經食過,不過我都照介紹吓先啦😆我自己已經幫襯過好多次,次次一買都買幾百蚊🤭主要都係幫襯九龍灣嗰間,所以麵包都係以呢間作評價🙈《明太子法國 $22》明太子法包好多明太子醬,明太子味好香,又唔會太鹹,法包係外脆內軟,有驚喜👍🏻《特濃抹茶焦糖三角 $18》表面有少少糖霜,甜甜地,抹茶味幾香,但食落係麵包質地,感覺普通啲,較為厚實🫢《小山園抹茶麻糬牛角包 $26》抹茶麻糬牛角包好酥脆,麻糬好軟糯,抹茶醬都好濃郁,推薦👍🏻《菠蘿肉鬆 $14》肉鬆包味道係唔錯,但呢款比較普通冇咩特別🫢《肉桂焦糖脆脆酥 $16》肉桂味幾香,糖霜唔會太甜,配咖啡一流☕️《德式/抹茶/伯爵茶流心朱古力布丁撻 $20/24/24》原味幾有蛋香味,幾多餡,撻皮幾薄,又唔會好漏,食多個都仲得😂抹茶係流心架,伯爵茶朱古力都係,好邪惡,推薦!!《開心果吉士酥皮冰心 $32》開心果控必試!!好香開心果味,表層酥脆,呢個入面麻糬相對硬少少,可能因為雪過,但都唔係好硬個種,都軟熟既,買完記得即日食🙈《日本焙茶麻糬貝果/湯種野生藍莓乳酪貝果/ 湯種手工芋泥貝果 $18》《湯種特濃抹茶麻糬貝果/湯種紫菜肉鬆手工貝

《明太子法國 $22》

《特濃抹茶焦糖三角 $18》

《小山園抹茶麻糬牛角包 $26》
抹茶麻糬牛角包好酥脆,麻糬好軟糯,抹茶醬都好濃郁,推薦👍🏻

《菠蘿肉鬆 $14》
肉鬆包味道係唔錯,但呢款比較普通冇咩特別🫢

《肉桂焦糖脆脆酥 $16》
肉桂味幾香,糖霜唔會太甜,配咖啡一流☕️

《德式/抹茶/伯爵茶流心朱古力布丁撻 $20/24/24》

《開心果吉士酥皮冰心 $32》

《湯種特濃抹茶麻糬貝果/湯種紫菜肉鬆手工貝果/湯種伯爵麻糬奶茶貝果 $20》
《開心果麻糬貝果 $24》

Bagel好軟熟,餡料都算多,但抹茶味冇咁突出,麻糬都有少少🤏🏻焙茶味就麻麻地,冇咩焙茶香,伯爵茶麻糬反而伯爵茶味幾出,就咁聞都已經聞到,佢個麻糬係有啲似黑糖麻糬,呢個好食啲👍🏻開心果味好多奶酥好正😎芋泥同藍莓乳酪都幾好,唔太甜!
咸味既話紫菜肉鬆係幾正😆不過整體Bagel啲餡料有啲就比較乾身啲,可能因為奶酥🫢

《牛奶手撕吐司 $30》
千層吐司🍞好軟熟,幾濕潤又有牛油香,不過會有啲啲油,真係可以一層層塵咁撕出嚟幾好挽,食到咁上下就咁咬又得,幾有層次感,好好食!

《小黑喵千層吐司 $38》
貓吐司同樣好軟熟,朱古力味又唔會太甜,好食👍🏻

《台灣紫薯麻糬包 $14》
《南瓜麻糬包 $20》
紫薯同南瓜麻糬包好足料,啲餡好多,南瓜包幾香南瓜味🎃

整體感覺享樂烘焙啲抹茶產品做得幾好,本身個抹茶粉唔錯,而啲麵包都好軟熟,幾有特色,款式選擇又多,日日食都唔厭😂之前仲食過佢啲scones啊蜜瓜包,不過唔係太突出就唔特別介紹🙈

享樂烘焙
九龍灣常悅道21號The Eastmark地下3號舖