2018-03-25 477 瀏覽
呢間邊煱位於大角咀一間酒店內, 唔係朋友住附近都唔係好知佢既存在, 甘啱去大角咀探朋友, 大家都話係附近食算, 所以就黎試下啦!! 話晒係酒店內, 裝修同佈局不竟都唔差得去邊, 空間感又非常之好, 坐得好舒服呀!! 我地一行三人, 所以點左呢個自游火鍋餐同散叫左D食物~~我地揀左壽喜燒湯底, 喜歡佢清清地...呢碟係跟餐既澳洲M4 Oyster Blade及牛肩背+日本四完豚肉, 眼見脂花均勻, 食落牛味好濃, 肉質都好嫩, 亦唔覺得好肥膩, 屬於高質牛肉及豚肉~~作為一個海鮮控, 一見到呢盆海鮮併盤當然都會失控啦!! 併盤時令海鮮係視睇當日有乜靚海鮮由餐廳安排的, 今晚有鮑魚, 生蠔, 海蝦, 元貝, 蟶子同貴妃蚌, 每樣都好大隻同好新鮮, 特別喜歡海蝦, 肉質夠彈牙, 而元貝同貴妃蚌又超級鮮甜, 好滿足呀~~跟餐仲有個田園菜籃, 入面有唐苟, 粟米, 蘿蔔, 雞肶菇同冬菇, 除我唔食唐苟, 每樣都OK, 其實都好多人唔食唐苟, 如果可以轉其他菜就更加好啦~~以下就全部另外散叫的...薑汁皮蛋貢丸配椒麻貢丸    HK$68薑汁皮蛋貢丸配椒麻貢丸係必食之一, 兩款丸都係第一次試, 味

我地一行三人, 所以點左呢個自游火鍋餐同散叫左D食物~~

壽喜燒湯底

我地揀左壽喜燒湯底, 喜歡佢清清地...

澳洲M4 Oyster Blade及牛肩背+日本四完豚肉

時令海鮮併盤
海蝦
元貝
貴妃蚌

田園菜籃

以下就全部另外散叫的...

薑汁皮蛋貢丸配椒麻貢丸

薑汁皮蛋貢丸

薑汁皮蛋貢丸配椒麻貢丸    HK$68

薑汁皮蛋貢丸配椒麻貢丸係必食之一, 兩款丸都係第一次試, 味道都好獨特,  薑汁皮蛋貢丸有濃陏既薑汁味, 而椒麻貢丸就重麻辣香味, 兩者都好彈牙, 絕對無揀錯呀~~

七味炸魚皮

七味炸魚皮     HK$68

另一必食之選就係七味炸魚皮, 超級香脆惹味, 未食過甘好食既炸魚皮呀~~

加拿大霜降和牛

加拿大霜降和牛       HK$258

由於三個人食既關係, 我地覺得跟餐既肉類唔夠, 所以另外再叫碟加拿大霜降和牛, 賣相都唔錯, 油脂分佈好平均, 色澤都好靚, 入口既溶, 同屬優質靚牛肉~~

日本四完豚肉

日本四完豚肉       HK$148

再加追同餐一樣既豚肉

手打蝦滑

手打蝦滑         HK$88

手打蝦滑好彈牙, 蝦味好出, 值得一試

稻庭烏冬

稻庭烏冬        HK$38

稻庭烏冬出名柔軟同有彈性, 當然無得輪啦!! 食埋個烏冬已經飽到上心口了, 哈哈~~

最後仲每人送左一客蕨餅比我地食, 口感好軟滑, 有D煙煙韌韌, 好似糥米糍甘, 味送就比較清淡~~

食下食下加下加下, 最後大家都食到反晒艇甘走, 可以環境又OK, 又坐得舒服既關係, 通常都會食多D....哈哈~~
壽喜燒湯底
澳洲M4 Oyster Blade及牛肩背+日本四完豚肉