2021-01-23 1242 瀏覽
除咗搵平食,更加鐘意試下啲特別嘢😆往往好多唔起眼嘅地方都會有驚喜~就好似朗豪坊隔離嘅熟食中心咁,雖然只係一橋之隔,但唔多人知道~朗豪坊二樓嘅天橋就可以直達熟食中心,又或者喺對面綜合大樓直接搭電梯都得👍🏻👇🏻👇🏻綜合大樓二樓👇🏻一上到嚟就可以見到入口👇🏻綜合大樓都起咗十幾年啦,所以熟食中心大部分都同樣開咗十幾年~👇🏻而入去第一間就已經係澳門翠苑餐廳啦🍽翠苑嘅特大農夫包係佢地嘅招牌👆🏻每款都係60蚊💰除咗農夫包,👇🏻仲有幾款快餐、咖哩飯、中式蒸飯同下午茶等等~第一次嚟食緊係試佢招牌啦!👇🏻咖哩豬頸肉農夫包🐷🍞買完之後會有個牌仔,叫我地埋位坐低等佢送過嚟~由於佢即叫即整,所以會等耐少少~講真60蚊送埋湯同熱飲,呢個價錢可以接受嘅,反正唔係日日食😹個包同塊面差唔多大😹真係好鬼大😹餐廳仲會準備埋一對手套,方便食個包👍🏻揭開個包👇🏻,豬頸肉鋪喺中間,都有八、九舊咁上下,算多啦~而咖哩汁就另上嘅,食先倒落去或者用嚟點👍🏻咁個包就唔會比啲汁整到淋晒👍🏻👇🏻個包外脆內軟,仲熱辣辣~點埋咖哩汁食真係幾惹味,咖哩汁係比較杰身嘅,唔算辣,兜汁亦有幾舊薯仔🥔豬頸肉都唔乾身亦唔燶👍🏻食完真係大滿足😆而番茄牛腩湯都

綜合大樓二樓👇🏻

👇🏻而入去第一間就已經係澳門翠苑餐廳啦🍽

咖哩豬頸肉農夫包

👇🏻個包外脆內軟,仲熱辣辣~點埋咖哩汁食真係幾惹味,咖哩汁係比較杰身嘅,唔算辣,兜汁亦有幾舊薯仔🥔豬頸肉都唔乾身亦唔燶👍🏻食完真係大滿足😆而番茄牛腩湯都幾濃🥣奶茶亦比我想像中好飲,係有驚喜嗰種,茶味幾濃,唔鞋口,茶同奶個比例啱啱好😹仲以為未必好飲😆😆

2021-01-20