2020-11-16 880 瀏覽
星期四放假,準備去shopping 之餘,特意外出食個靚午餐,愛好牛角包既我,一直好想試Bakehouse既牛角包及蛋撻,不過知道要排長龍,聽聞要等一、兩個鐘,所以等放假先去碰下運氣!到達時,剛好中午十二點,正是午飯時間,見到外賣自取那邊排長龍,堂食那邊沒有人排隊,原來門外有個店員是負責登記堂食客人的電話,店員好有禮貌説明現時大約要等一個鐘,如果早會在手機訊息通知,登記完手機就會立刻顯示你正在排隊,有條Link睇到自己仲要等幾耐,因為唔需要企定定等,所以就去行吓街。過了半個鐘,收到信息話現在有位,會hold枱十分鐘,於是立刻行去餐廳,接待、點餐及送餐的職員態度都非常好!我點了個兩樣食物既set lunch $108,是日餐湯及沙律,另外點了牛角包及蛋撻,食物很快就到,首先來蛋撻及牛角包,接著餐湯及沙律,由於怕太飽食唔落,所以打包個牛角包走,店員好細心幫我放好已入袋既牛角包,還幫我放好在一個唔會容易整到個包既位置,因為我沒有點飲品,店員見我飲完杯水,很快就為我添水,服務態度真係非常之好!我下次一定會再去試其他食物!
2020-11-12
  • Croissant