2024-04-09 378 瀏覽
朋友話呢間係佢同事推介過抵食嘅食肆,咁啱今日約喺荃灣,一於試下。一出𨋢見到二三十年前嘅酒樓裝修,完全唔係大鴻輝各層餐廳嘅風格。一開波就叫點心,蝦餃燒賣好一般,但味道還可以。小籠包皮厚,大家都食淨啲皮。打邊爐係敗筆,牛肉冇肉味,豬肉又鞋口,鯪魚肉丸散嘅,食完呢輪,已經完全冇意欲再食落去。跟住試甜品,個甜品櫃內有啫喱同桂花糕,但睇個樣就唔多想攞。朋友攞咗個青檸啫喱,估唔到佢話好食。跟住我試豆腐花,豆腐花嘅質感似豆腐多過豆腐花,失望。唯一抵讚地方係飲品,罐裝喜力,嘉士伯都任飲。汽水方面,可樂雪碧芬達都有細支裝任飲。其餘有石榴汁,荔枝烏龍同忌廉溝鮮奶等。整體來說,食物多但質素一般,食開環境嘅更加唔啱你嚟,我亦唔會再幫襯。