朗屏西鐵站下面行遠啲,有間專食日式食品嘅食店,成日都聽到佢個名,覺得好特別,今次終於第一次食到,覺得好高質!都幾多食物嘅選擇,樣樣都好吸引,忍唔住叫多咗😂招牌蒲燒鰻魚定食(原條)✨✨見佢個鰻魚係推介,咁就配埋個定食。定食有埋啲小菜、飯同湯!飯上面有啲飯素,撈埋一齊食,幾好食!而且珍珠米好飽肚!味增湯好飲,入面有唔少蘿蔔,增加咗湯嘅甜味,而且入面有幾粒蛤,都增加咗唔少鮮味,好飲!漬物同前茶都好食,當開胃菜唔錯。一送上嚟真係嚇親,鰻魚真係好大條,仲要極厚肉!食落嘅魚骨唔算多,肉質都係有彈性同嫩嘅;配埋醬汁味道極好!高質!!七味唐揚炸雞✨✨小食叫咗個炸雞,炸雞每嚿都算大件,外脆,而且粉漿唔厚;雞肉好滑,而且唔會乾。食得出雞醃嘅時都應該有用啲薑之類,所以食落味道都好好。熊本和牛串✨✨串燒真係要大推熊本和牛串!肉質好軟,多汁,而且燒到出曬油,一放入口啲牛味同油脂味喺個口入而噴發,真係好好食!最後上埋個燒雞泡魚,都好好食,有啲焦香!呢個份量,呢個質素,真係少數cp值高嘅日式小店!絕對有下次下下次同下下下次。

都幾多食物嘅選擇,樣樣都好吸引,忍唔住叫多咗😂

招牌蒲燒鰻魚定食(原條)✨✨
招牌蒲燒鰻魚

見佢個鰻魚係推介,咁就配埋個定食。定食有埋啲小菜、飯同湯!

飯上面有啲飯素,撈埋一齊食,幾好食!而且珍珠米好飽肚!

漬物同前茶都好食,當開胃菜唔錯。

七味唐揚炸雞✨✨
七味唐揚炸雞

小食叫咗個炸雞炸雞每嚿都算大件,外脆,而且粉漿唔厚;雞肉好滑,而且唔會乾。食得出雞醃嘅時都應該有用啲薑之類,所以食落味道都好好。

熊本和牛串✨✨
熊本和牛串

最後上埋個燒雞泡魚,都好好食,有啲焦香!

招牌蒲燒鰻魚
七味唐揚炸雞