la famille蛋糕好多人都食過~不過堂食又真係第一次~!😋​適逢上星期朋友生日,剛好待在CWB無嘢搞,於是就拉佢去la famille銅鑼灣店食Cake!☺️​勁鍾意la famille嘅蛋糕!細細隻,又唔會好甜,一個人KO晒成個都無問題!多幾個fd,仲可以share幾款口味!正!​佢哋銅鑼灣分店,仲要係4間店中唯一設有堂食嘅,裝修以金啡色為主,感覺好華麗呢!影相幾靚架!▲喺金碧輝煌嘅環境下食Cake,感覺好貴氣!▲櫥窗內有勁多款蛋糕,令人花多眼亂!▲唔打個卡,對自己唔住呢!(笑-v-)​✦日本柚子戚風蛋糕 呢款味道勁清新,入面有爽口嘅日本柚子肉,清香得嚟帶少少酸甜,好開胃。​✦英國伯爵茶戚風蛋糕 我最鍾意伯爵茶,呢款蛋糕茶味好香濃,加上戚風蛋糕鬆軟嘅質感,令人一試即愛上!係我最愛嘅口味!😝​✦皇牌士多啤梨戚風蛋糕 蛋糕上係日本士多啤梨,外型勁sweet,勁少女!不過,相對嚟講,隻味唔算話好特別。​✦西瓜玫瑰巴伐利亞 西瓜玫瑰口味好清爽,另外水晶花環果凍配果味慕絲,味道好有層次,而且打卡勁靚!​✦香印青提巴伐利亞呢款用咗時令嘅日本香印提子做,勁好味!🤤另外個水晶花環就同西瓜玫瑰差不
▲喺金碧輝煌嘅環境下食Cake,感覺好貴氣!
▲櫥窗內有勁多款蛋糕,令人花多眼亂!
▲唔打個卡,對自己唔住呢!(笑-v-)

日本柚子戚風蛋糕

西瓜玫瑰巴伐利亞
✦西瓜玫瑰巴伐利亞

香印青提巴伐利亞
✦香印青提巴伐利亞
呢款用咗時令嘅日本香印提子做,勁好味!🤤另外個水晶花環就同西瓜玫瑰差不多,都OK!​

伯爵茶泡沫鮮奶
✦ 伯爵茶泡沫鮮奶
又係我最愛嘅伯爵茶泡沫,奶泡好綿密,又唔會好甜,幾正。​

春果花茶
✦春果花茶
呢個花果茶會比較酸,我覺得齋飲麻麻地,但一配蛋糕食就好OK,好解膩!​

▲不是太顯眼嘅店面。
2020-10-06
日本柚子戚風蛋糕