2022-12-17 771 瀏覽
呼~🥶🥶呢幾日都好凍啊!大家記得著多件衫唔好冷親,最緊要食多啲野儲多啲脂肪保暖😂今日小編就入左元朗食雞煲,聽聞呢到既雞煲個湯底好惹味,一於叫埋朋友一齊食💕🍴重慶雞煲(大$208/細$158)雞煲方面我地叫左個細,如果兩三個人食而會再嗌配料當打邊爐,細都好夠了。雞件好多而肉質唔鞋,喜愛食辣既我地叫左中辣,我地就覺得大辣可能更岩我地😆最緊要係個湯底超級無敵濃郁!「杰」到一個點,好惹味啊😳🍴 美國雪花肥牛 $78肥牛質素正常,不過不失,唔會有筋~🍴 午餐肉 $36切得非常厚身,唔會特別肥,食落啖啖肉。🍴陳皮魚蛋 $36小編最鐘意食陳皮魚蛋,好彈牙,而且份量超有誠意,食極都仲有咁😂🍴油麥菜 $28食啲咁油既煲再淥菜食係一大錯誤🤣因為油到一個點,所以變相食到既都係雞既味道😂🍴即炸響鈴(五條) $36大家嚟呢度一定要食佢嘅即炸響鈴!要多少少時間等候,因為真係即叫即炸,但絕對值得👍🏻食完包你𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞再食,超級香脆!🍴蟹王麵 $20 紅薯粉 $28兩者撈埋雞煲個汁簡直係𝐜𝐫𝐚𝐳𝐲!! 掛汁掛到每條麵條都係,而且好耐冇食過蟹王麵嘅味道,不過個人覺得紅薯粉掛汁能力同入味強勁啲,比蟹王麵更加好味👍🏻👉🏻

🍴重慶雞煲(大$208/細$158)

🍴 美國雪花肥牛 $78
肥牛質素正常,不過不失,唔會有筋~

🍴 午餐肉 $36
切得非常厚身,唔會特別肥,食落啖啖肉。

🍴陳皮魚蛋 $36

🍴油麥菜 $28

🍴即炸響鈴(五條) $36

🍴蟹王麵 $20 紅薯粉 $28

👉🏻不得不提呢間舖頭嘅員工非常有禮貌,而且好細心!如果想食嘅記得預約喇~當日小編又係冇預約,但好幸運地咁啱有枱,遲多5分鐘我哋都真係冇得食🤣