2024-03-17 100 瀏覽
因為住喺附近,所以都經常單拖去食呢間嘅虎蝦濃湯拉麵🤣今次終於試到佢嘅串燒啦!1. 🦐虎蝦濃湯拉麵 $128呢個拉麵絕對係火夫嘅招牌,令人食過返尋味😋湯底濃郁稠身而且味道剛好唔會太鹹;大隻虎蝦沾滿櫻花蝦再炸,脆香嘅外層包住結實嘅蝦肉,令整體口感昇華🥰最重要係掛湯嘅程度係滿分!!真係好滿足😆2. 🐂半熟牛肩胛撈麵 $98麵質彈牙,拌勻蛋黃、蔥花、鹹鹹甜甜嘅醬汁,好似食緊一個好豐富嘅香蔥拌麵咁🤤牛肩胛油脂分佈平均,食落好香牛味🫶🏻3. 串物 $48/2🍈蜜瓜牛卷蜜瓜好juicy😚牛肉呈現焦脆嘅狀態,充滿油香,蜜瓜令整體感覺清新點~🐮燒牛柳粒 (+$2)牛柳肉質唔錯,大概燒到七成熟,外表微焦但內裏少少粉嫩~🦀蟹肉牡蠣 (+$2)吉列牡蠣炸得香口之餘唔會好油,咬落去外脆內軟,配上蟹肉醬係perfect match🫶🏻🍗雞腿京蔥燒 (+$2)雞腿肉嫩滑多汁,雞皮微焦脆✨🍇葡提鴨卷一咬落去,被鴨肉包圍住嘅提子瞬間喺口入面爆開💦酸酸甜甜嘅提子中和鴨肉嘅鹹味,好清新喔🙌🏻🍆芝心茄子芝士嘅份量比茄子肉還要多🧀口腔充斥住滿滿嘅芝士味,反而唔係好食到茄子嘅味道,只係感覺到少量茄子皮同茄子肉🤣

1. 🦐虎蝦濃湯拉麵 $128

最重要係掛湯嘅程度係滿分!!真係好滿足😆

虎蝦濃湯拉麵

2. 🐂半熟牛肩胛撈麵 $98

半熟牛肩胛撈麵

3. 串物 $48/2

🍈蜜瓜牛卷

蜜瓜牛卷

🐮燒牛柳粒 (+$2)

牛柳肉質唔錯,大概燒到七成熟,外表微焦但內裏少少粉嫩~

燒牛柳粒

🦀蟹肉牡蠣 (+$2)

蟹肉牡蠣

🍗雞腿京蔥燒 (+$2)

雞腿肉嫩滑多汁,雞皮微焦脆✨

雞腿京蔥燒

🍇葡提鴨卷