2024-04-26 67 瀏覽
「鮮入圍煮」以其獨特的湯底和精選的食材而聞名,其中嘅原隻花膠雞湯湯底就更加出名,之前我都已經想試好耐,今日男朋友咁啱放假,所以就一齊過咗嚟試🥰。店員一坐低,就已經即刻俾我哋醬料盤🫶🏻這裡的醬料盤提供了多種選擇,你可以根據個人口味添加不同的醬料☺️☺️湯底方面,我當然選擇了濃厚的原隻雞煲花膠湯,價格為308元(半隻雞)。這碗湯散發著豐富的雞肉香氣🥰喝起來濃郁而滋味十足。打邊爐前,我先品嚐左一碗湯,隨後佢地又加入了豬骨湯作為打邊爐的湯底,為整個用餐體驗增添了豐富的層次感😊😊 如果想另外加雞湯,就加多$168就可以☺️在主菜方面,我點了本地手切肥牛,手切得好有口感🥰肉質鮮嫩多汁,入口即化,帶有微妙的牛肉香氣。肥牛的質量非常好,比人一種頂級食材嘅感覺。除了肥牛,筍尖、金針菇和響鈴也是我點的菜品之一。筍尖鮮嫩爽脆,口感極佳,金針菇和響鈴則為菜品增添了豐富的口感和層次感。這些蔬菜都經過精心挑選和處理,保留了原汁原味,配埋個雞湯湯底,就更加鮮甜😊另外,我還品嚐了他們的貢丸,貢丸彈牙有嚼勁,充滿了肉香味,配上醬料更加美味。係飲品方面,他們還提供了雪耳杞子茶和紅棗桂圓茶~~~雪耳杞子茶清涼解渴,紅棗桂圓茶則香
店員一坐低,就已經即刻俾我哋醬料盤🫶🏻

係飲品方面,他們還提供了雪耳杞子茶和紅棗桂圓茶~~~雪耳杞子茶清涼解渴,紅棗桂圓茶則香甜可口☺️ 好岩打邊爐飲

總括而言,「鮮入圍煮」湯底濃郁,食材新鮮,各道菜品口感豐富。