餐廳: 隨心
資訊:

星期日晚得我同媽媽食飯,行開太古坊嗰頭就揾埋嘢食,唔使媽媽煮兩個人飯咁麻煩媽媽見到呢間星馬菜餐廳覺得好有興趣,睇睇價錢都唔算貴,就決定食呢度啦其實我地到嘅時候先就六點,侍應都好好提示我地如果即刻落單仲係下午茶價錢但我地決定好食乜已經過咗時間😂 不過價錢都係okay的我地叫咗個海南雞飯,跟咗個紀子雞湯雞件無骨就必然,雞肉白淨滑溜,雞肉肉味鮮而濃郁,好靚飯同好多坊間嘅油飯比少咗層油膩感,多咗椰香,仲好粒粒分明,食到停唔到紀子雞湯都好清,飲落就知係無添加媽媽叫咗熱檸檬薏米水飲,消滯解油我地又叫咗個燒豬頸肉佢嘅燒豬頸肉唔算猛火燒,無咁燶同熱氣肉都算幾腍,份量好大,性價比高最後都係媽揀嘅新加坡黑胡椒炒虎蝦呢個唔平,但係好惹味虎蝦隻隻都手板咁大配料都多,所以炒出嚟味道好豐富蝦肉好結實好食同易處理,值食完同自己朋友講起先知原來好多太古返工人仕都會嚟呢度食飯,我真係有眼不識泰山下次一定會再嚟食海南雞飯同試下喇沙🙌🏻🤣

但我地決定好食乜已經過咗時間😂 不過價錢都係okay的

海南雞飯

我地叫咗個海南雞飯,跟咗個紀子雞湯

雞件無骨就必然,雞肉白淨滑溜,雞肉肉味鮮而濃郁,好靚

海南雞飯

紀子雞湯都好清,飲落就知係無添加

熱檸檬薏米水

媽媽叫咗熱檸檬薏米水飲,消滯解油

燒豬頸肉

我地又叫咗個燒豬頸肉
佢嘅燒豬頸肉唔算猛火燒,無咁燶同熱氣
肉都算幾腍,份量好大,性價比高

最後都係媽揀嘅
新加坡黑胡椒炒虎蝦
呢個唔平,但係好惹味
虎蝦隻隻都手板咁大
新加坡黑胡椒虎蝦

配料都多,所以炒出嚟味道好豐富
蝦肉好結實好食同易處理,值

下次一定會再嚟食海南雞飯同試下喇沙🙌🏻🤣
2019-06-09
熱檸檬薏米水
燒豬頸肉
新加坡黑胡椒虎蝦
  • 隨心海南雞飯(無骨)
  • 無骨海南雞飯
  • 新加坡黑胡椒炒虎蝦