餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

今晚同寶寶嚟九龍城呢邊買嘢,順便嚟呢邊懷緬下以前讀書嘅日子,畢竟之前喺呢度都讀左兩年書😝一場過到嚟,順便喺呢區食埋飯先返去😎嚟咗呢一間以前成日同同學來嘅餐廳❗️呢度仲有live聽添,有少少泰國海邊酒吧嘅feel😝 唱嘅歌都係英文歌為主~牛油蒜蓉燒聖子王(3隻)$163蟶子皇真係超大隻超多肉❗️食落爽口彈牙好新鮮❣️同時夠濕潤,冇燒到乾晒咁,燒得岩岩好👍🏻鋪喺表面脆卜卜嘅銀魚仔仲增加左脆脆口感☺️.泰皇咖喱炒海鮮 $238好大份,應該係二人分量來~入面嘅海鮮有青口、大蝦、蜆肉、魷魚及帶子❗️好豐富❣️青口及蜆肉同蟶子口感一樣咁彈牙爽口😍大蝦嘅殼幾易剝,咬落感覺實在,冇霉~仲有啲蝦嘅鮮味添☺️咖喱好香,唔會好辣,平時唔太食得辣嘅我一直食落去都唔使點飲水😆 最欣賞佢軟滑綿綿嘅質感☺️泰式原味烤薄餅(2塊)$30一睇就知係點來蘸咖哩食嫁啦🙈熱辣辣♨️香氣四溢❗️上枱即刻聞到好香牛油味🤤入口香軟酥脆,蘸埋咖喱一齊食更加係錦上添花😍.小曼谷原隻芒果糯米飯 $78大大個原隻芒果🥭 切成細細舊,好方便食🥰入口鮮甜軟熟,生熟程度啱啱好❗️配埋芒果糯米飯➕椰漿,口感豐富又甜甜地咁,做飯後甜品一流❣️
一場過到嚟,順便喺呢區食埋飯先返去😎

嚟咗呢一間以前成日同同學來嘅餐廳❗️

牛油蒜蓉燒聖子王(3隻)$163
牛油蒜蓉燒蟶子皇

蟶子皇真係超大隻超多肉❗️
鋪喺表面脆卜卜嘅銀魚仔仲增加左脆脆口感☺️
泰皇咖喱炒海鮮 $238
泰皇咖喱炒海鮮

好大份,應該係二人分量來~
入面嘅海鮮有青口、大蝦、蜆肉、魷魚及帶子❗️好豐富❣️
青口及蜆肉同蟶子口感一樣咁彈牙爽口😍
大蝦嘅殼幾易剝,咬落感覺實在,冇霉~
仲有啲蝦嘅鮮味添☺️

泰式原味烤薄餅(2塊)$30
泰式原味烤薄餅

一睇就知係點來蘸咖哩食嫁啦🙈
熱辣辣♨️香氣四溢❗️上枱即刻聞到好香牛油味🤤
入口香軟酥脆,蘸埋咖喱一齊食更加係錦上添花😍
小曼谷原隻芒果糯米飯 $78
小曼谷原隻芒果糯米飯

大大個原隻芒果🥭 切成細細舊,好方便食🥰
入口鮮甜軟熟,生熟程度啱啱好❗️
牛油蒜蓉燒蟶子皇
泰皇咖喱炒海鮮