樂酒場 がくさかば

GAKU HALL
2024-04-29 10 瀏覽
日本餐廳咁多想突圍而出?其實唔難!呢間日本餐廳裝修設計花盡心思😳感覺穿越昭和時代,餐廳掛滿紙燈籠和霓虹燈,非常吸晴🤩✨迷の刀 五雕刺身盛合一上枱就覺得刺身擺盤十分精美🤩大部份嘅魚生都製作一朵花🌷好靚,刺身份量都唔少,油甘魚、三文魚各6件、帶子和赤身各有3-4件,刺身新鮮鮮甜幾滿足🤤✨三文魚層層疊一上枱就見到滿滿嘅沙律醬覆蓋住三文魚壽司🤣侍應會將壽司火焰後再係面層佈滿蟹籽和蔥花,成為真正的層層疊壽司🤭已青瓜壽司卷作為基底搭配三文魚芝士沙律醬蟹籽食用👅幾特別✨牛油果山葵漬一個完整的牛油果🥑+豉油,食落好似三文魚刺身的味道🤣加埋山葵漬味道更香口✨蟹味噌甲羅燒加配薄餅多數我食甲羅燒係配搭餅乾,而尼間比較特別係配搭薄餅食用,蟹殼滿滿的蟹膏經過烤熱後,香氣不斷湧出🤤淡淡松葉蟹的鮮味真係食唔停口✨西葫蘆豚肉卷西葫蘆好少聽,但食落就知係翠玉瓜🤣豚肉包住爽脆嘅翠玉瓜,好好食調味適中✨蒜燒厚切牛舌芯厚切牛舌芯肉質彈牙爽口,肉感十足,略微有點過鹹🤏🏻🥲✨雞翼雞翼外皮燒至微焦香脆,入口juicy🤤調味剛好唔會太鹹✨明太子醬厚燒玉子蛋香濃郁既厚切玉子燒裏面包住明太子醬,配搭蘿白蓉食別有一番風味🤪✨和牛丼唔好睇佢
日本餐廳咁多想突圍而出?其實唔難!

✨迷の刀 五雕刺身盛合

✨三文魚層層疊

✨牛油果山葵漬

✨蟹味噌甲羅燒加配薄餅

✨西葫蘆豚肉卷
✨蒜燒厚切牛舌芯
厚切牛舌芯肉質彈牙爽口,肉感十足,略微有點過鹹🤏🏻🥲

✨雞翼
雞翼外皮燒至微焦香脆,入口juicy🤤調味剛好唔會太鹹

✨明太子醬厚燒玉子

✨和牛丼
唔好睇佢咁細碗,但和牛都有6塊咁多架!😳牛味濃郁香口👅雖然有少少筋🤏🏻但唔影響整體好食程度🤤

✨🍍菠蘿梳打
必嗌飲品🤩🤩夏日炎炎飲返一杯新鮮嘅菠蘿梳打真係好解渴,成嚿冰菠蘿係杯度 飲完又可以食冰菠蘿真係好爽👅
✨🍑白桃梳打
濃郁香甜的白桃加上少女心滿滿的粉紅色,令人無法抗拒的飲品之一
2024-04-23