🔮澳洲龍蝦兩食  $338🔸️刺身+龍蝦湯 (加$50可轉龍蝦粥)絕對係激安推介呀~原隻游水澳洲龍蝦,即開起肉切片,龍蝦肉超新鮮呀!大大隻上台超有氣勢,上枱時龍蝦觸鬚仲會郁的,龍蝦肉晶瑩剔透,入口鮮甜都不得了,又彈牙,蝦味鮮甜,簡直齒頰留香呀~太后都係度勁打卡刺身食完之後,侍應會拎番個龍蝦頭俾廚師熬龍蝦粥,大概熬煮45分鐘左右,蝦粥上台時竹香味十足,一啖入口,蝦味十分濃郁且鮮甜,粥底又綿滑,龍蝦膏完全溶入咗個湯粥底入面,仲有粒粒蝦肉,我同太后邊食邊讚呀~絕對一試難忘呀!仲要兩食都只係$338,堅抵呀!!我地點咗個二人餐,有我鍾意嘅魚生刺身,又有太后鍾意嘅燒肉,份量絕對足夠兩人食有多呀~🔮二人會席 $868🔸️蟹籽沙律先來頭盤沙律,海量的蟹籽和青瓜絲,蟹柳絲我,清新開胃🔸️刺身三款兩切廚師真的很佛心呀,全部刺身都是厚切的,大大塊好吸晴呢~🔹️三文魚:魚脂分佈平均,有入口即溶之感,非常新鮮🔹️北海道元貝:大粒又厚身,新鮮鮮甜,元貝味很濃郁🔹️油魽魚腩:入口甘甜,每啖都充滿著魚油香,又自帶一種爽口的質感🔮燒肉 (每款各4件)食完刺身,侍應便會預熱燒烤爐,爐旁有個強而有力的抽風煙通,唔怕食到成身燒肉味,燒
🔮澳洲龍蝦兩食  $338
🔸️刺身+龍蝦湯 (加$50可轉龍蝦粥)

絕對係激安推介呀~
太后都係度勁打卡

刺身食完之後,侍應會拎番個龍蝦頭俾廚師

🔮二人會席 $868

🔸️蟹籽沙律
先來頭盤沙律,海量的蟹籽和青瓜絲,蟹柳絲我,清新開胃

🔸️刺身三款兩切
廚師真的很佛心呀,全部刺身都是厚切的,大大塊好吸晴呢~
🔹️三文魚:魚脂分佈平均,有入口即溶之感,非常新鮮
🔹️北海道元貝:大粒又厚身,新鮮鮮甜,元貝味很濃郁

🔮燒肉 (每款各4件)
食完刺身侍應便會預熱燒烤爐,爐旁有個強而有力的抽風煙通,唔怕食到成身燒肉味,燒肉拼盤底部放了一些乾冰,上枱時煙霧矇矓,真係好有排場呀!太后見到心心眼,即刻手機先食呀~
🔹️日本和牛西冷A4: 牛脂豐富,清楚見網紋分佈非常密集,西冷入口即溶,牛油味甘香濃郁,真係好正呀~
🔹️頂級小牛排:輕輕烤半分鍾,甘香的牛味已撲鼻,入口牛香無比,肉脂均勻,牛肉味豐腴,再蘸少3少燒肉汁,更加惹味呀~
🔹️牛舌芯:肉質十分軟腍,爽口滑嫩,牛味濃郁又juicy, 烤完再蘸少少鹽巴更提牛鮮味呀~
🔹️日本黑豚-西冷:肉香質地十分軟熟,帶點爽彈口感

🔸️日式炒雜菜
食完甘多肉,來個蔬菜平衡一番,以日式醬油和調味料來爆炒,鑊氣十足,蔬菜新鮮又爽脆,且大大碟,份量確不少呵

🔸️鰻魚炒飯
廚師功架了得,炒飯不但味道恰到好處,更炒至粒粒分明乾身,非常香口,又有鰻魚粒香味
口感,真心讚

🔸️甜品
最後來個日本直送大坂豆腐雪糕和蜜瓜雪糕,這餐真的大滿足呀!

餐廳仲做緊幸福輪推廣,每枱客人都可以玩幸運輪抽獎,一定有獎,大獎更有日本清酒1.8L一支,而我就轉中牛小排4片來加料,都唔錯呀~
  • 澳洲龍蝦兩食