2020-09-27 424 瀏覽
今日同朋友係訂座平台 book左食呢間,但開頭行錯左去同樣位於太子既第2間鋪,最後為左個8折優惠唯有趕返黎呢間,所以如果大家都係book 枱既話,一定要留意返係邊間!霓虹燈既裝飾風格好適合一d鍾意食氣氛或想談心既人!我地就叫美國安格斯西冷牛扒($108),滿蛽肉蝴蝶意粉($88),牛油果三文魚薄餅($98),厚切薯條($18),馬蘇里拉芝士條($28)。落完野食冇耐,蒜香芝士排包同埋d炸野就黎啦!蒜香芝士排包($28)外脆內軟,不愧係出名賣三文治既鋪頭,下次可以專登lunch or tea 黎食返個三文治!個排包不單只外脆內軟,而且蒜香味重,但芝士味相對下就冇咁出,但因為個人黎講鍾意蒜味多過芝士味,所以呢個蒜同埋芝士比例就好啱我啦!而厚切薯條($18)上菜時我地都以為上錯左,因為完全唔粗,反而個size 似m記既薯條,但食落去發現佢出起m記既薯條更加脆,更加乾身,即使擺到食晒其他野再食,佢都仍然好脆,唔會軟林林份量方面相當之多,性價比都高!馬蘇里拉芝士條($28),一份入面有5條,係即叫即炸,上菜既時候超級熱,而一咬開就可以做到拉絲既效果,鍾意芝士既人一定要叫,但記住一定要趁熱食,因為

霓虹燈既裝飾風格好適合一d鍾意食氣氛或想談心既人!

蒜香芝士排包
厚切薯條
馬蘇里拉芝士條

落完野食冇耐,蒜香芝士排包同埋d炸野就黎啦!

份量方面相當之多,性價比都高!
馬蘇里拉芝士條($28),一份入面有5條,係即叫即炸,上菜既時候超級熱,而一咬開就可以做到拉絲既效果,鍾意芝士既人一定要叫,但記住一定要趁熱食,因為凍左就變左做一舊普通既芝士,完全冇晒拉絲既效果!

美國安格斯西冷牛扒

跟住就到主菜上枱啦,美國安格斯西冷牛扒($108),肉質唔硬亦都唔韌,一切開係粉紅色既,咬落去都軟,但有個可惜既點係落鹽好似落得重手左少少,而且好唔平均,因為切開之後頭幾口係覺得味道適中,但愈食到中間,就覺得愈鹹,一望落去,發現有束鹽係牛扒中間,就算刮開左,塊肉都係好鹹,所以食到最後真係好少少失望!

滿蜆肉蝴蝶意粉

滿蜆肉蝴蝶意粉($88),呢個超級推!
,蜆肉份量超多,而且食落好新鮮冇沙,個蝴蝶粉食落硬度適中,唔會話因為撈左醬就偏軟!
而個汁方面就有少少似正宗卡邦尼醬既味道,偏濃蛋味,而且鹹淡適中!
雖然好大份,但蜆肉份量較多,而蝴蝶粉份量就偏少,但因為我地都叫得頗多野食,所以呢個份量就啱晒啦,又可以試到個菜,但又唔會食唔晒浪費!但如果係想食飽既話可能就要叫多1/2個小食先夠。

牛油果三文魚薄餅

牛油果三文魚薄餅($98),薄餅底厚得黎超脆超好食,而煙三文魚份量超多,有足足3朵花,每朵都有成3/4塊大片所組成,超滿足,但有個略為失望既點係過鹹,正正因為份量好多,所以啖啖都食到三文魚,啖啖都好鹹,最黎冇辦法,唯有放棄一朵三文魚花冇食到😭,而牛油果份量都唔少,但因為我個人麻麻地煮熟左既牛油果,所以覺得尚可,但朋友就好鍾意煮熟既牛油果,所以強推!😂但因為個薄餅底好好食,所以下次黎可能會試埋佢另一款黑松露薄餅!

蒜香芝士排包
厚切薯條