餐廳: 漁獲浜燒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
今日黎到呢間漁獲浜燒!食食日本野!我都係隨便search 附近嘅餐廳就碌到呢間好似唔錯就去食了!gogogo!去到餐廳樓下,已經聽到d人話上呢間食,我諗跟大隊應該冇錯!入到去都幾full 我地就坐bar 枱,睇住師父幫我地整野食😋先黎一個細芝麻鹽醬椰菜,開開胃先!好味啊!上面好似有d粟米脆脆!咸咸地 又有d口感!之後叫咗個刺身,店員話今日最新鮮係金目鯛而且肉質比較爽!排到好靚呀!賣相100分!一條魚有3種食法,去品嚐佢嘅鮮味!首先就係左圖,就係點一個類似柚子味嘅醬汁,酸酸地!呢個食法好似比較日式,如果食唔慣就可以好似右圖咁就係點豉油加wasabi 就係我地平時最正路嘅食法!個人覺得呢2種味道都各有各有千秋而第三種就係未出現嘅!就係下圖啦😆😆就係食哂d肉再用佢個頭黎整魚湯!呢個湯就不得了,好鮮甜,而且放咗d味噌覺得好夾!之後再食一個沙律先!呢個好似係幾熱門嘅沙律🥗特製黑松露炙燒平目魚邊沙律,睇睇d 黑松露多到好似唔洗錢咁😋😋😋超正,仲有牛油果,個人覺得如果每日都係得食呢個沙律我可以食超多超多菜!平目魚邊口感都幾得意入口即溶又有果種燒過嘅味!之後黎個燒白鱔!我本身都驚驚地,因為好怕有骨,但
細芝麻鹽醬椰菜
金目鯛魚頭味噌湯
特製黑松露炙燒平目魚邊沙律
燒白鱔
之後黎個燒白鱔!我本身都驚驚地,因為好怕有骨,但今次試咗一下完全冇呢個問題!肉貿「林林」地而個皮就係佢嘅精粹,脆皮又有油香!
乳酸味汽酒
叫咗杯乳酸味汽酒,唔錯呀!都幾易入口
香煎蒜片厚切牛舌
之後黎咗個香煎蒜片厚切牛舌!
味道剛剛好!好有咬口!
北寄貝
之係就係燒海鮮啦!woooohooooo 先食呢個北寄貝,同大家講個小知識,北寄貝本身係啡色架,熟咗先會有d紅色!燒果陣會加清酒!我地連d汁都飲埋!😋😋舔舔脷
呢個就係睇住店員幫我地燒架啦!
金目鯛刺身
就係我地隔離幫我地燒!
響螺
之後就係響螺!店員會幫我地開咗然後 切成一粒粒要放入個殻🐚到燒好彈牙d肉質!又係有放清酒架,覺得成個味都升華咗
味噌蟹甲羅燒配多士
最後就係我最最最最最鐘意食嘅味噌蟹甲羅燒配多士!係蟹肉加蟹膏仲有味噌,鵪鶉蛋,蔥花!將所有野撈好最後就加麵包糠!就大功告成!可以點多士食啦!超夾!蟹膏好似點整都會好味!只要隻蟹夠新鮮!
椰子雪糕
甜品係椰子🥥雪糕,幾有諗頭!椰殻入面食椰子雪糕,味道都好重椰子同奶味!
呢間真心好高質!推推推!忘記同大家講店員都好好人!超nice 有好好嘅體驗!
細芝麻鹽醬椰菜
金目鯛魚頭味噌湯