2024-04-14 324 瀏覽
週末下午茶附近見到呢間Cafe諗住上去飲杯嘢,樓上餐廳進門口只有一台family 客, 我哋二人想坐落地玻璃枱,店員話唔俾因為有最低消費,ok……於是叫我哋入去二人枱地區,原來嗰度人多到呢,勁迫,又嘈。你為乜要將啲人迫晒喺個角落頭 ,而出邊啲枱,冇人,又唔俾人坐?就因為唔夠人數?我話我哋淨係飲杯嘢,一陣間就走,都唔肯俾我哋坐,咁得啦,唔使做生意,走得。香港啲餐廳就係咁,唔帶個腦袋做生意,你出邊個場都冇人,你唔將啲客分散啲坐,係要迫埋晒,得幾台客你仲要計人哋最少消費,唔俾坐某啲地方,咁唔鍾意執咗佢啦,垃圾餐廳,垃圾服務。啲人請返嚟幫公司趕客,真係做得好。於是乎我哋即刻去咗花園街另一間Cafe嗰度,呢間就算吧啦。絕對不值得去。

• 非常差的服務!絕對不建議來這間