2017-11-16 203 瀏覽
今日夜晚去咗觀塘嘅工廠區食dinner,諗住工廠區嘅夜晚應該會冇乜人,點知成間餐廳都差唔多坐滿晒人,好彩都未洗等位,去到就可以即刻坐低食😋😋不過我哋係七點半去到,如果再遲少少可能就要等啦🤣我哋首先食咗個避風塘豆腐($23),平時通常都係要食小菜先食到,但係竟然俾我哋係小食嘅Menu度見到佢,所以毫不猶豫咁就點左嚟食😛佢嘅份量唔算太多,做starter就啱啱好!最重要係味道一流!粒粒都炸得好香脆,咬落去嘅豆腐又夠晒滑,個size仲啱啱好一啖食晒,我哋一路傾計,唔覺唔覺好快就食晒成碟🤣🤣🤣跟住就到卡邦尼意粉,一睇幅相就知佢放到滿一滿,完全唔使驚唔夠飽!雖然佢唔算話好足料,但係勝在卡邦尼醬夠晒多,食落依然滿足到味覺😆😆我哋仲叫咗個鐵板黑椒牛柳拼薯菜,牛柳有兩塊,我哋選擇咗七成熟,佢嘅軟硬度適中,而且肉質鮮嫩,配埋個帶有微辣嘅黑椒汁食,簡直係絕配!薯菜方面,本身以為係薯條,不過最後原來係一個完整嘅焗薯仔,特別得來又唔會好似平時咁熱氣,認真唔錯😜飲品方面,因為呢度真係有太多唔同嘅選擇,所以我哋兩個人一共叫咗成四杯飲品咁多!!平時一般都係飲開凍檸茶凍奶茶嘅我哋,今次可以喺呢度試到好多唔同種類嘅飲品
避風塘豆腐
班尼蛋卡邦尼意粉
鐵板黑椒牛柳拼薯菜
鮮橙乳酸
薄荷朱古力咖啡
雜果賓治
士多啤梨鮮奶
飲品方面,因為呢度真係有太多唔同嘅選擇,所以我哋兩個人一共叫咗成四杯飲品咁多!!平時一般都係飲開凍檸茶凍奶茶嘅我哋,今次可以喺呢度試到好多唔同種類嘅飲品,真係超滿足😍😍
2017-11-15
避風塘豆腐