大角咀具名氣的可麗餅專門店,食過幾次都唔厭,特別週末都會見到人龍佢嘅可麗餅係用心製作,隔住玻璃窗出面睇住師傅整自己想食嘅甜品,好雀躍多款可麗餅供選擇,有甜又鹹,僅有一種啱你😋身為抹茶控💚💚介紹下我食左抹茶紅豆白玉 $48 配 凍鳳凰單叢茶$20 套餐 -$10 , 勁抵可麗餅面有2粒大大粒白玉,好煙韌,微甜嘅紅豆餡,仲有酸甜嘅菠蘿乾,已經塞滿咗成個可麗餅面,打卡able 抹茶味可麗餅又薄又軟糯,咬落口感十足,餅皮內灑上濃濃的抹茶粉,味道帶點茶的苦澀,剛好與原味忌廉&抹茶忌廉嘅甜味互相中和,見到唧上抹茶忌廉嘅時候,加入左香口抹茶脆脆,一咬入口,每樣都食到,多種口感真係好滿足呢個手握可麗餅份量好大,食完係會有點膩,再飲啖鳳凰單叢茶就舒服曬呢款茶屬烏龍茶嘅一種,入口醇厚甘香,有清新嘅花香味,好解渴,加配價$10 就飲到呢款茶香味濃嘅茶,非常抵!
多款可麗餅供選擇,有甜又鹹,僅有一種啱你😋

身為抹茶控💚💚
介紹下我食左抹茶紅豆白玉 $48