2023-12-07 160 瀏覽
上次經過荃灣廣場la famille比d靚靚蛋糕吸引左就同庭爸講左今個月我地買呢間蛋糕同庭庭慶祝🤣真係超多蛋糕款😍為左試多幾種口味~我地今次買左4個細蛋糕🎂分別係香芒熱情果、大甲香芋黑糖麻糬、玫瑰荔枝、香濃開心果~玫瑰🌹荔枝: 大推新出口味,超好味!製作戚風蛋糕時候加左玫瑰花響入面,令到玫瑰花香十足,同荔枝果味相融,甜度適中👍🏻香芒熱情果: 製作過程加入左芒果乾增添口感,頂層有香桃jelly,芒果熱情果慕絲酸酸甜甜❤️大甲香芋黑糖麻糬: 台灣既大甲芋頭本身就非常出名~加埋香芋忌廉和黑糖麻糬😍 香芋味香濃,麻糬QQ既質地做得啱啱好🤤 正👍🏻香濃開心果: 外層係脆皮🫶🏻 上層開心果慕絲口感細滑,完全唔會覺得好膩❤️ 開心果fans一定要試下!黎緊la famille既聖仲會推出聖誕限定版蛋糕,包括榛子朱古力森林、莓莓星願、聖誕可可、開心莓果聖誕夜、雪絨士多啤梨同聖誕開心果🤤 等我到時買黎慶祝聖誕節先❤️❤️
上次經過荃灣廣場la famille比d靚靚蛋糕吸引左
就同庭爸講左今個月我地買呢間蛋糕同庭庭慶祝🤣

真係超多蛋糕款😍
為左試多幾種口味~我地今次買左4個細蛋糕🎂
分別係香芒熱情果、大甲香芋黑糖麻糬、玫瑰荔枝、香濃開心果~

玫瑰荔枝

香芒熱情果