一到步餐廳,好快就有待應招待入座,入座後,待應就隨即比左餐牌我地。餐廳提供唔同類型既漢堡包,有牛、魚、海鮮、雞、鴨,連素類都有,適合素食者來試。今次我和朋友試了一個特量芝士牛肉漢堡和香脆鱈魚柳漢堡。貪吃的我們,還叫了一個牛油果醬芝士薯條和凍榛子朱古力。 首先,榛子朱古力味道濃郁,難得榛子味重又唔甜,喝了有解喝既感覺。如唔想飲汽水,用佢黎配漢堡包和薯條都係一個不錯的選擇。 之後就好快黎埋牛油果醬芝士薯條,一黎見到好多牛油果醬芝士係鋪滿薯條上面,身為牛油果控的我,十分興奮。一食落口,脆脆既薯條再加上牛油果醬芝士食,簡直一流。估唔到唔點其他醬汁,都有意想不到的驚喜。可能芝士配左牛油果醬,所以食得多都無太漏既感覺。 兩個漢堡既份量都好勁,好厚身! 餐廳已經好貼心咁切開左一半先上,方便客人進食。有時食其他漢堡包,太厚又唔切開一半,真係有點難進食。 我就試左特量芝士牛肉漢堡先,一咬下去,就食到熱溶溶既芝士溶左係塊牛肉度,牛肉熟度剛剛好,好好味。再有埋番茄同生菜夾住,好juicy!整體黎講都好滿意!而個包皮都是軟軟的! 至於香脆鱈魚柳漢堡,塊魚柳外脆內軟,熱熱的與沙律醬汁溶埋一齊,再加埋番

牛油果醬芝士薯條

特量芝士牛肉漢堡
至於香脆鱈魚柳漢堡,塊魚柳外脆內軟,熱熱的與沙律醬汁溶埋一齊,再加埋番茄,好有層次感,食落去好新鮮,由於配合左沙律醬一齊食,所以無魚既醒味。整體來說,兩個包都好好食,值得一試!
牛油果醬芝士薯條