餐廳: Uptop Bistro and Bar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
星期日晚同朋友聚會,朋友想飲酒chill下,隨意book左呢間,見openrice無乜posts連晚市餐牌都無,本身無特別期望,但今晚我地都真心有驚喜!我地一到經理哥哥好好service!介紹我地晚市5 courses set dinner 有6折,酒或cocktail 仲可以買一送一!我地就每人都叫左dinner set,同每人一杯酒!一開波來左個麵包籃,餐廳有個自家制蕃茄汁俾客人點麵包食,出奇地好食!頭盤鮑魚醃青瓜都幾特別幾開胃,湯有得揀海鮮冬蔭功或者燕窩木瓜忌廉湯,我地揀左後者,木瓜味勁香同食到粒粒燕窩,好滑好好飲!之後就係個煙燻蟹餅,出場果陣用個玻璃罩罩住,一打開就有木燻嘅煙湧出來,啱曬俾人打卡,然後啖啖嘅蟹肉真心大滿足,份量好大!!食到呢度主菜未上已飽飽地主菜我揀左芝士焗龍蝦配龍蝦汁泡飯,個龍蝦焗到勁嫩勁好食,個飯都好入味但已勁飽食唔曬!朋友有啲揀左牛扒有啲揀羊扒都話好嫩好好食!最後係甜品!椰子雪糕真係驚艷到,勁香椰子味仲有粒粒椰肉!飽到上心口都食埋,個蛋糕都好大件好食,但食左兩啖已經食唔落🙉!最後仲有餐茶可以揀!埋單連加一飲埋酒係每人500,夜晚有維港夜景睇嘅地方,性價比真
主菜我揀左芝士焗龍蝦配龍蝦汁泡飯,個龍蝦焗到勁嫩勁好食,個飯都好入味但已勁飽食唔曬!朋友有啲揀左牛扒有啲揀羊扒都話好嫩好好食!最後係甜品!椰子雪糕真係驚艷到,勁香椰子味仲有粒粒椰肉!飽到上心口都食埋,個蛋糕都好大件好食,但食左兩啖已經食唔落🙉!最後仲有餐茶可以揀!埋單連加一飲埋酒係每人500,夜晚有維港夜景睇嘅地方,性價比真心高!會encore!但今晚星期日都係得兩枱客好靜下,希望餐廳做到落去!
頭盤~鮑魚辣青瓜
燕窩木瓜忌廉湯