2022-12-19 817 瀏覽
小編們出沒西區搵食,今次挑戰小編本人從未試過既川菜/湘菜串燒。 呢個體驗真係非常特別估佢唔到,根據友人提供既地址,佢係喺間細酒店入面,樓下只係見到酒店英文名,但行入大廈範圍望住周遭環境會覺得同英文名好有contradiction。晚飯時間上到去但無食客⋯店員建議到另一層食因為share 同一menu (?!) 再去到另一層時,終於明白openrice 之前有食評mention好似去左深圳既感覺,因為環境同員工都帶有風味,同埋係要講普通話架, so far 小編未喺香港體驗過,非常之特別。成層都以箱房為主,裝潢設計都偏簡單內地風。本身對食物無咩期望,但佢又整得幾好食!佢既鼓油炒飯好有鑊氣好香,但唔夠咸味,加返就會超級好味! 串燒全部都好香同texture唔錯。主要係孜然粉同辣粉調味。餐牌看似價格相宜,但埋單時約$300/人原來都唔平。但食物係算幾好食分數:(10分滿分💛)味道:7.5價錢:7環境服務:6.5(以上評分只是小編個人口味而已)💥 長沙滿哥📍 西環西營盤德輔道西156-160號頤庭酒店4樓

成層都以箱房為主,裝潢設計都偏簡單內地風。

本身對食物無咩期望,但佢又整得幾好食!

分數:(10分滿分💛)
味道:7.5
價錢:7
環境服務:6.5
(以上評分只是小編個人口味而已)

💥 長沙滿哥
📍 西環西營盤德輔道西156-160號頤庭酒店4樓