上年大約年尾嘅時間呢間cafe就喺太子出世啦~˃̶͈ ˂̶͈ 身為舊街坊嘅我覺得好興奮,畢竟喺我嘅印象中個邊都唔算多嘢食,而近年越來越多餐廳喺個邊開張真係值得開心嘅事!ˊᵒ̴̶̷̤ꇴᵒ̴̶̷̤ˋ呢間cafe嘅裝潢幾有特色,帶點美國嘅玩味風格,令人感覺活潑,充滿生氣,而門口右手邊仲有個小角落都幾igable,可以俾人打下卡~✎ 肉眼溫泉蛋丼飯唔洗特別order,肉眼都整到大概5 成熟,表面粗糙煙韌,入面紅嫩,有啲筋同肥膏。吉穿温泉蛋,撈埋一齊食,肉味之中帶點清新感~飯粒粒分明,微微濕潤,似係加咗燒汁做醬料,令飯嘅味道升咗一個lv,好食好多,份量亦都算多~✎ 唐揚炸雞楓糖漿班戟Pancake 質感鬆軟,濃郁雞蛋味,整得幾好!入面夾住幾片蜜糖蘋果片,微甜,令到個pancake味道冇咁單調,再配滑嫩兼流心嘅Egg Benedict,清新嘅感覺同甜絲絲嘅感覺不斷交替,層次感增加。炸雞表皮炸得好脆,但肉有啲鞋,可能用嘅部位係類似雞胸肉嘅地方?如果用滑啲嘅部位會更好食!ˊo̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ˋ✎ Gab Gab 地 酸酸哋,淡淡水果味,口感清新,幾好飲~✎ 開心果奶昔好多cream,濃郁開心果味。仲有啲開心果碎粒同2塊餅提供!

✎ 肉眼溫泉蛋丼飯

✎ 唐揚炸雞楓糖漿班戟
Pancake 質感鬆軟,濃郁雞蛋味,整得幾好!

✎ Gab Gab 地
酸酸哋,淡淡水果味,口感清新,幾好飲~

✎ 開心果奶昔

唐揚炸雞楓糖漿班戟
肉眼溫泉蛋丼飯
Gab Gab 地($45) & 開心果奶昔 ($48)
2023-03-17
唐揚炸雞楓糖漿班戟
肉眼溫泉蛋丼飯
Gab Gab 地($45) & 開心果奶昔 ($48)