一入去見到個環境,真係有被驚艷到😂高級餐廳嘅裝修,播住輕快嘅音樂,加上我地果日14:30先入座,得我地一枱,好似包左場嘅感覺💁🏻‍♀️半自助餐嘅主食選擇唔多,我地三個人分別都叫左一個主食1️⃣千島煙三文魚薄餅 (5分滿分,推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌘)人手整嘅薄餅底+超多芝士+ 煙三文魚 = 滿足嘅感覺,唯獨覺得千島醬多左啲,稍微蓋過左三文魚,但對整體味道無太大影響,仲要只係$58,值得一試🎈2️⃣意大利茄醬素雞肉意粉(5分滿分,推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌘)無辦法用一句嚟形容佢,有茄醬嘅味但唔係平時屋企煮番茄炒蛋果種😂同時又有牛奶/芝士味,但食落一啲都唔奇怪,我個人仲好鍾意❤️扣分位在於佢嘅素雞肉,雖然味道正常,但佢食落係彈牙嘅,不太做到雞肉嘅質感。整體我鍾意呢個意粉多過卡邦尼,下次嚟應該都會叫呢個☺️3️⃣卡邦尼意粉 (5分滿分,推薦程度: 🌕🌕🌕🌗)首先要講,味道係絕對正常嘅,但我會覺得麻麻,係因為對我嚟講佢嘅汁太稀,掛唔到啲意粉,過唔到我鋪癮🤣半自助午餐可以無限添餐湯(果日係南瓜湯)、沙律同埋甜品。好多款一杯杯嘅布丁/ 果凍/ 蛋糕/ 馬卡龍/ 糖水可以攞,質素算係中等,但佢勝在個甜品擺架靚到令你好想打卡😂

自助餐嘅主食選擇唔多,我地三個人分別都叫左一個主食

千島煙三文魚薄餅

意大利茄醬素雞肉意粉

3️⃣卡邦尼意粉 (5分滿分,推薦程度: 🌕🌕🌕🌗)
卡邦尼意粉

總括嚟講,半自助午餐質素比預期中高,如果主食選擇更多就更加好🥰
2020-09-26
千島煙三文魚薄餅