2018-05-25 604 瀏覽
今日又係美食沙漠到搵野食啦~馬鞍山廣場開左間食意粉既餐廳,原來就係♥Beans荳子♥,見唔洗排隊,就去堆位坐低食野。閒日晏就去無咩人,唔洗等位。場內空間都幾大,好多台,仲好闊落。環境裝潢都睇落幾靚,有啲歐美既感覺。望一望個餐牌,有沙津、薯條、意粉、仲有漢堡包,除左呢啲,當然唔少得佢仲有幾款主打甜品,放係門口位,賣相的確幾吸睛。卡邦尼黑松露煙肉意大利粉 $52一個大碟以為好少份量,原來都可以食到好飽。卡邦尼配上黑松露,令成個意粉都好香!黑松露味道好濃,溝埋意粉食,成個味道好夾,加左唔少分。煙肉同菇既份量都好多,一啖意粉一定點都會食到煙肉同埋菇,而且仲好香,味道都好好,好食好滿意!不過由於煙肉份量都幾多既關於,食到尾段就開始覺得有點偏咸。但都無損呢個意粉既整體表現。燒黑椒牛肉水牛芝士帕尼尼.薯條 $55呢個Panini對於我來說吃起上黎有點驚喜。先講賣相,成隻碟都放滿左,包括有切開左一半既Panini,薯條同埋沙津菜。驚喜就係個包到,初初就咁望個Panini會以為個包會好乾,點知一咬佢係好脆,口感好好,個包都烘得幾香,配埋裡面啲料,有黑椒牛肉、水牛芝士,令到個包食起上黎無咁乾身,味道不錯的
今日又係美食沙漠到搵野食啦~
馬鞍山廣場開左間食意粉既餐廳,原來就係♥Beans荳子♥,
見唔洗排隊,就去堆位坐低食野。

閒日晏就去無咩人,唔洗等位。
場內空間都幾大,好多台,仲好闊落。
環境裝潢都睇落幾靚,有啲歐美既感覺。

望一望個餐牌,有沙津、薯條、意粉、仲有漢堡包,除左呢啲,
當然唔少得佢仲有幾款主打甜品,放係門口位,賣相的確幾吸睛。

卡邦尼黑松露煙肉意大利粉 $52
一個大碟以為好少份量,原來都可以食到好飽。
卡邦尼配上黑松露,令成個意粉都好香!
黑松露味道好濃,溝埋意粉食,成個味道好夾,加左唔少分。
煙肉同菇既份量都好多,一啖意粉一定點都會食到煙肉同埋菇,
而且仲好香,味道都好好,好食好滿意!
不過由於煙肉份量都幾多既關於,食到尾段就開始覺得有點偏咸。
但都無損呢個意粉既整體表現。

燒黑椒牛肉水牛芝士帕尼尼.薯條 $55
呢個Panini對於我來說吃起上黎有點驚喜。
令到個包食起上黎無咁乾身,味道不錯的!
薯條都做得好好,食落口都係脆,配上茄汁,相比大型連鎖快餐廳好食得多,
不過薯條都係趁熱食,放耐左最後都會變返淋,無咁爽口滋味。
沙津菜無特別,反而有點失望,因為佢本身無汁,食起上黎無咩開胃感覺。

凍檸檬蜂蜜
Lunch時段每個主食都會奉送一杯野飲,包括檸檬蜂蜜、黑糖薑母茶,美式咖啡。
最後都係點左檸檬蜂蜜,有得揀熱飲或者凍飲,大熱天時都係敵不過凍飲。
一杯都會有兩塊檸檬,蜂蜜味甜,成杯味道都好清甜,比想像中好飲!
凍檸檬蜂蜜

一般環境靚又好食嘅意粉都要70幾蚊以上,但係呢度嘅價錢比想像中平,
價位都係徘徊係$5x-6x,又好食價錢又唔貴,呢間鋪嘅性價比都比較高!

除咗午餐,呢度都仲有下午茶食,每個餐差不多$60但就會送杯$40樓下嘅飲品。

下次有機會都想試吓佢哋嘅甜品,唔知係唔係得個樣呢?
2018-05-24