2016-11-09 1081 瀏覽
成日行經呢間小店,一係中午好多人,一係太晏佢收左檔,永遠就唔到時間去試佢。呢間鋪收6pm, 今日真係心血來潮,見鋪頭無乜人,唔洗排隊,一於唔肚餓都試試佢。但係我覺得佢啲野食都偏貴,一個套餐:熱狗+薯餅+飲品=$47 ,咁樣睇落mos burger 同麥當勞好似好抵食。我無買成個餐,淨係成日見人推介,所以想試下佢啲熱狗,但佢賣得最平都要$32,而我就係試左最平個款熱狗落左單佢會問你要咩醬,我要左芥末同茄醬,我印象中佢仲有bbq 醬、酸瓜醬、沙律醬等等,你可以揀幾款醬,重口既話可能你話要落晒佢都得hahaha 就咁睇個熱狗,我真心第一下sad 左,條脆皮芝士腸會唔會係迷你左啲?我心諗早知order 個正常size 既大腸因為佢呢張相既賣相真係唔多吸引,連條腸都見唔到,精髓黎咖嘛!不過既然都叫左,就試下佢咩料子啦!包身:熱辣辣軟綿綿既熱狗包脆皮芝士腸:幼係幼左啲,但係口感外皮的確脆,香腸味亦唔會太鹹,係好食既。車打芝士:對於芝士控既我黎講,我覺得好食,而且佢仲係可以拉絲拉到唔斷咁濟,因為個熱狗入面真係放左唔少芝士yum yum 芥末醬:鹹鹹地酸酸地,無咩辣味,有少少青結味,我個人對呢個醬麻麻

脆皮芝士腸+車打芝士熱狗

不過既然都叫左,就試下佢咩料子啦!
包身:熱辣辣軟綿綿既熱狗包

yum yum

茄醬:對於我來說是永遠地安全的選擇,但隻味都係偏Heinz? 我個人喜歡麥當勞個隻茄醬酸度多啲。

總的來說,貴,但係整體融合起一齊、睇落平凡得黎又真係幾好食既,但我應該試一次就夠了haha, 因為$32 一個熱狗,抵唔抵食你自己諗啦
2016-11-08
脆皮芝士腸+車打芝士熱狗