2019-03-22 204 瀏覽
生日搵間cafe開心慶祝一下~呢度一早已經book定位~好快就滿座!一入到去就見到兩隻貓咪,好可愛!白色個隻靚靚貓咪店長一直都係度訓覺~另一隻肥肥貓咪就走黎走去,每張枱都行一個圈,貓店長係度巡邏業務~牠仲好乖好有耐心,佢就算唔中意都唔會嬲,只會用手輕輕推開你,樣子睇落好不耐煩,但其實佢好可愛呢度既裝潢好少女,有一幅少女心花牆,所有碟都好可愛,金色既餐具🍴,每張枱都有糖果🍬真係少女心爆發!仲有成大個全部放桌上遊戲既櫃,加上又唔限時,想玩幾耐都得,真係好休閒既地方,又舒服又有貓咪又有娛樂!Very Good玩左貓咪一段時間,終於肯返埋位睇餐牌😂店員完全唔會催落單,好好服務態度!餐點都好可愛,全部都好精緻!好想全部叫曬佢!最後諗左好耐先叫左個廚師發板$188位,落單個時店員仲會問你想用朱古力寫咩字句?中文定英文?生日當然要寫Happy birthday啦!店員見我地仲諗緊,即刻自動話幫我地落左呢一個單先,因為準備需要少少時間,比我地慢慢諗其他食咩~好貼心!廚師發板 有熱食、凍食同甜品,一上枱乾冰既煙好像噴泉⛲️咁湧出黎,睇到我地嘩嘩聲,仙女下凡咁款,擺盤極靚極有心思,店員仲會主動幫我地影相,等

餐點都好可愛,全部都好精緻!好想全部叫曬佢!

廚師發板

廚師發板 有熱食、凍食同甜品,一上枱乾冰既煙好像噴泉⛲️咁湧出黎,睇到我地嘩嘩聲,仙女下凡咁款,擺盤極靚極有心思,店員仲會主動幫我地影相,等我地相機📷食飽之後,店員仲好細心咁講述食物邊樣食先好,點樣食會好的~

〔我仲發現店員每張枱都係咁細心咁講解,又不停幫手影相,仲會推薦食物

廚師發板:牛油檸檬汁煎帶子刺身、香煎加拿大特大號虎蝦、黑魚子鵝肝多士、烈酒煮布冧、鹽水煮榮螺(冷盤)、蒜片配香煎安格斯牛柳 、蟹棒、和風雜菜沙律 & 戀之花煙三文魚

牛油檸檬汁煎帶子刺身:牛油味好香,檸檬汁可以帶出帶子既鮮味!帶子煎得香口又厚肉,不錯👍🏻

香煎加拿大特大號虎蝦:虎蝦名副其實既特大號!好大隻,調味剛好!虎蝦頭切左出黎無掉到,放左係格離用青瓜包住當擺盤,中意食蝦頭既可以食埋!

黑魚子鵝肝多士:黑魚子係精華所在,鵝肝唔會有腥味,多士烤得勁脆,咬落口勁有口質~

鹽水煮榮螺(冷盤):榮螺既肉都好厚下,味道正常水準,沾左佢的調味醬料,味道即刻加分

蒜片配香煎安格斯牛柳 :牛柳味道不過不失,加埋炸香左蒜片,更好味。

戀之花煙三文魚:三文魚上面插左支薰衣草,好過癮,煙三文魚沾上蛋黃辣椒醬,味道夠曬特別!分量都唔少!

蟹棒、和風雜菜沙律:正常發揮

烈酒煮布冧:好有特色既小小甜品,酒味唔濃有少少香味~

貓店長都有興趣同我地同枱食飯~唔知係咪比的煙三文魚吸引左呢~眼都唔眨咁𥄫實

另左仲叫左自選小食拼盤(3款 $198)
第一款:芝士焗有機大傘菇

芝士勁多,爆曬出黎,正!大傘菇焗完仲會爆汁,勁鮮甜既菇味!
芝士焗有機大傘菇
擺盤仲係個笑哈哈,真係好有心思!

第二款:香草牛油焗帆立貝
香草味同牛油混在一起,然後再焗,好香既味道,帆立貝夠大隻!
香草牛油焗帆立貝

第三款:芝士煙肉忌廉藍青口
青口份量勁多,成隻碟塞度爆曬,下面仲有的芝士煙肉忌廉薯蓉,薯蓉好滑好香煙肉味。如果芝士可以再多的就好了!
芝士煙肉忌廉藍青口

我地仲叫多左個 日式胡麻雞沙律$78
本來諗住個沙律係做前菜,但食下食下,比其他吸引左,搞到最後先食😂沙律個分量好大,烤雞扒有勁大一塊!胡麻醬又夠多!仲有粟米、車厘茄同蜜桃🍑⋯⋯既配料,差的食唔曬!好味!好有口感,唔會覺得識落好單調。
日式胡麻烤雞沙律

飲品我哋叫咗兩杯天然手工水果茶系列
健康無價(左)紫醉金迷(右)
天然手工水果茶

健康無價:木瓜、檸檬、金柑&黑加侖
味道酸酸甜甜,檸檬味比較突出,好清新既感覺~連嘢飲嘅裝飾都好靚,全部都係風乾嘅材料。

紫醉金迷:火龍果、菠蘿、雪梨&檸檬
味道偏甜,材料混合之後有一種野苺嘅味道,味道特別!

【小插曲:餐廳突然全場關燈,然後燃點起蠟燭🕯️,原來在場有位小女孩生日!全場都拍手唱生日歌,真係好Sweet!餐廳仲有幫佢影埋即影即有添!】

呢間咖啡店值得推薦,好岩慶祝同聚會,食物水平又高,性價比高!服務又好~不錯👍🏻
生日
廚師發板