2020-02-17 20 瀏覽
有日男朋友懶係神秘咁話要帶我去食間黃到金的餐廳, 然後就懶神秘咁捉左我黎"別天神"!!車, 我一早食過啦~不過見真係幾好食, 所以我地又食多次~點解會話佢黃到金, 其實大約6月的時間, 已經見佢話"因為香港病了"而罷過工. 然後見佢成間舖都貼滿Memo紙真係感動到喊....作為一間餐廳, 食物當時先係最重要!餐廳有講明, 佢地的豬骨湯係用豬骨同純水用高壓煲炖出黎, 真心, 飲一啖你就知咩叫真材實料, 每一啖你都飲得出佢"漿"口, 真係好想叫佢落多D水~叉燒有少少焦香, 一咬就化; 木耳係爽口; 麵底好多~另外因為叫餐, 仲有個餃子~餃子除左面脆香無咩特別~男朋友要的是蝦味噌拉麵配蟹子蝦沙律~沙律有少少"哇沙B"吊味, 講真, 真係唔中意"哇沙B",但夾埋紫菜食, 陣味出奇地唔見左~蝦味噌湯底無豬骨咁"漿"口, 就咁飲會有少少鹹, 可能始終係味噌啦~送麵食就岩岩好啦
車, 我一早食過啦~不過見真係幾好食, 所以我地又食多次~
叉燒有少少焦香, 一咬就化; 木耳係爽口; 麵底好多~
另外因為叫餐, 仲有個餃子~餃子除左面脆香無咩特別~

男朋友要的是蝦味噌拉麵配蟹子蝦沙律~
餃子
蝦味噌拉麵