2019-05-25 223 瀏覽
今日第一次來到這小店,香港可以食到肉骨茶同星馬菜的地方本來就不是太多,我地跟goog map去到都要行一陣原來係浣紗街盡頭,好有隱世小店feel食物質素很不錯!裡面餐牌有一些幾特別我未食過的星馬菜式!我自己特別喜歡呢度的豬手同肉骨茶!豬手好香口!冇好肥感覺,都唔會好「蘇」,係骨膠原口感,係咁多樣裡面最喜歡!是必食!真的好好食!肉骨茶我都好喜歡!佢係馬拉藥材味那隻,係我喜歡的味道,好好飲!係香港來講係好好飲,會令你想返去馬拉旅行飲過的味道!如果唔夠要encore, 仲可以叫淨湯!都幾貼心其他我覺得都好味的仲有炒蘿蔔糕!個薄餅都幾好食幾香!自己本身一向不是好喜歡dessert,不過佢呢度個dessert幾特別幾好食,係一個「咖央」多士配雪糕!個多士牛油味勁重所以好香口!不過我怕肥唔敢食咁多總結覺得呢度菜式係幾特色,因同桌不是人人都食蟹,否則都想叫一d比較少有的蟹菜式!店比較細,裝修冇咁新,不過食物味道確實不錯,都唔貴,價錢合理,覺得係一間可以再來的餐廳

食物質素很不錯!裡面餐牌有一些幾特別我未食過的星馬菜式!

我自己特別喜歡呢度的豬手同肉骨茶!

其他我覺得都好味的仲有炒蘿蔔糕!個薄餅都幾好食幾香!

豬手
肉骨茶