2019-02-16 275 瀏覽
同男友路過見到間幾靚既餐廳,就入去睇下有咩食,發現尼間鋪頭全部都係食豬,而且價錢都合理。而且裝修有種懷舊感覺。餐牌前後中英對照,就算遊客入到鋪頭都可以點餐,係好貼心既設計。「秘製豬扒飯」超大塊的炸豬扒,直情大過個碗,因為即炸,所以都好熱,唔想甘熱氣就放一放涼。店家好貼心甘切開左個豬扒,等大家方便食。豬扒飯底係肉燥汁,用豬肉、醬油同葱煮,送飯一流,可惜個汁唔算多,飯量就超分量。「沖繩豬軟骨飯」好足料既豬軟骨,食極都仲有,豬軟骨熬得好淋身好入味,所以食落好香口,而且個飯底充滿醬汁,好岩汁控。「炸芝麻雞翼」雞翼佈滿七味粉同芝麻,聞落已經好香,咬落好脆口,雞肉好滑,而且七味粉帶點辣味。而且雞翼無炸到乾身,保留到肉汁。「椒鹽魷魚鬚」魷魚鬚預先切細,所以可以一口吃,好貼心。飲品

「秘製豬扒飯」
秘製豬扒飯

「沖繩豬軟骨飯」

「炸芝麻雞翼」
炸芝麻雞翼

「椒鹽魷魚鬚」
魷魚鬚預先切細,所以可以一口吃,好貼心。
椒鹽魷魚鬚
飲品