2020-01-19 65 瀏覽
話說我同女友都覺得天氣好凍,行行下街想食d野暖下肚,所以就搵下附近有咩麻辣火鍋,然後就黎左渝味曉宇la😋黎到坐卡位,空間感好夠,可以同女友吹水唔抹嘴我地叫左豬骨同麻辣雙鍋,那那淋叫野食先:一開始waiter就送左杯酸梅汁同糖水,服務唔錯:由於叫左唔少野所以揀左幾樣重點推介😄美國安格斯優質肥牛(半分)(4/5)因為d肉夠新鮮,祿2祿就熟,咬落軟中帶點脂肪味道,小小油脂,而個麻辣湯底辣度一開始唔高(之後越黎越辣),好食😜黑毛豬肉(5/5)我自己就鍾意黑毛豬多過個牛,因為比較有咬口,豬味亦濃郁,加埋豚骨湯肉味較出鴨血(4.5/5)鴨血有d似豬紅,不過個質感再厚實d午餐肉(5/5)午餐肉望落平平無奇,但係最平得黎我最鍾意食ge野,因為之前煎到有少少脆,而油香包住d肉,雖然邪惡但無法抗拒😁菜黎講都係果d,不過因為個辣湯開始越黎越辣😛(正常麻辣湯都係),所以擺落豬骨湯底,清清油膩總括黎講,lee個麻辣湯我較欣賞,因為麻得過癮,點咩都好食😛下次可以再黎試多d野先

黎到坐卡位,空間感好夠,可以同女友吹水唔抹嘴

我地叫左豬骨同麻辣雙鍋,那那淋叫野食先:
麻辣配豬骨湯底

一開始waiter就送左杯酸梅汁同糖水,服務唔錯:
酸梅汁
送糖水

由於叫左唔少野所以揀左幾樣重點推介😄

美國安格斯優質肥牛(半分)(4/5)
美國安格斯優質肥牛

黑毛豬肉(5/5)
黑毛豬

鴨血(4.5/5)
鴨血有d似豬紅,不過個質感再厚實d
鴨血

午餐肉(5/5)
午餐肉

羊肉