今日行過三田製麵所,肚子鬧翻天,決定入去整治下。一入到店,店員啲笑容親切,叫人心情都舒服晒。我點了基本款嘅豚骨拉麵,湯底又香又濃,飲一啖簡直暖笠笠,好過癮!同時,佢哋啲拉麵可以揀軟硬度,我揀嘅「適中」啫係咁啱,唔會太硬面條吸晒啲湯汁,每條麵食落去都感覺到湯底嘅鮮味。冧冧嘅叉燒肉質綿滑,咬落去又唔過肥,啱晒口味。我仲加餐咗吉列豬扒飯,咬落去啲麵包糠又脆又香,豬扒質感嫩滑得嚟無厚實嘅炸粉,食落真係爽口過癮😋。賣相啱晒上鏡,配上一碗昆布湯,清新解膩,整體嚟講就係層次分明,呢個組合絕對值得推介!而家講返丼,質量同份量都勁正。食落口感分明,飯粒彈牙,配料新鮮夠晒味。🍚店內環境都好舒服,就算啲飯店人多震盪,我食得咁專注,完全唔覺得攪。總括嚟講,三田製麵所提供嘅豚骨拉麵同丼餐,真係正中我食神心窩子,食完之後滿足feel簡直爆燈!🌟 如果下次想要個溫暖又痛快嘅豚骨湯面,我一定會再嚟!🥣👌