2019-06-28 133 瀏覽
#炑八今日突然之間好想食韓國燒肉,所以就約咗男朋友放工去旺角瓊華嘅炑八食烤肉! 第一次去旺角瓊華分店。入到去地方都幾大,大部份都係卡位,位置寬躺。打開menu 見到好多款肉類都有🤷🏻‍♀️有選擇困難症嘅我🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️完全唔知食咩好!所以就直接揀咗新出嘅$588 浪鰻蠔食燒烤套餐。便宜要貪呢個道理,我地用優惠價追加$98 「王者牛肋骨」原價要$226!一黎店員會先送上可以無限refill既韓式前菜同埋可以減膩既柚子沙拉🥗套餐入邊非常豐富 無論海鮮定係肉類都應有盡有!有好香口既饅魚、肉汁鮮甜既雞腿、脂肪分佈平均既牛五花、牛味濃郁既牛胸腹、口感一流既護心肉、大大隻既芝士生蠔同蒜蓉牛油生蠔王者牛肋骨王者果然係王者,牛肋骨份量相當大,足足有成25cm長。肉質鮮嫩而且醃過關係咩都唔點就好夠味,個人鐘意再點啲鹽更提味。飲品方面,我哋就揀咗兩款新嘅夏日限定特飲每樣一款。白桃醋百香果梳打+ 紅芭樂百香果梳打 紅芭樂飲落好香甜,再加上百香果嘅味道,味道好夾!白桃配左醋,酸酸甜甜比較開胃同減膩。
#炑八

前菜/有子沙律

套餐入邊非常豐富 無論海鮮定係肉類都應有盡有!

王者牛肋骨

飲品方面,我哋就揀咗兩款新嘅夏日限定特飲每樣一款。