2019-08-17 217 瀏覽
好耐都冇去過荃灣嘅愉景新城商場,今日去附近探朋友又在依邊行街,午餐嘅時候嚟咗依間店食。我哋大約12點左右嚟到,間店好似都係12點開門,我哋好早就入咗去食lunch。點知只有十幾分鐘嘅時間,就越來越多人入嚟,上OpenRice先見到原來依間店都有好多好評。應該係出名好食嘅所以午膳時間都坐滿客人。我哋叫咗兩個set lunch首先嚟嘅餐湯同埋沙律已經好好食!南瓜湯好重南瓜嘅香味,牛角包都好鬆化。沙律好清新,特別鍾意佢加咗酸酸甜甜又爽口嘅青蘋果肉眼扒有炭烤嘅香味,亦都夠林。扁意粉林度適中,車厘茄、羅勒葉、番茄醬嘅配合都好夾。虎蝦都煎得好香,同蕃茄汁一齊食好好味。番石榴果汁感覺好清新好濃郁。榛子朱古力好濃郁幼滑。跟餐配甜品有優惠。黑白朱古力蛋糕味道濃郁,配合果仁更有唔同嘅口感。Tiramisu好有甜酒香味,咖啡味也好濃,非常鍾意!埋單嘅時候店員攞張單黎亦都好有創意,有個小pan加隻玩具雞蛋連同張單,好得意,哈哈!今餐好滿足好開心,下次會再多嚟幫襯!
我哋叫咗兩個set lunch
首先嚟嘅餐湯同埋沙律已經好好食!
南瓜湯
南瓜湯好重南瓜嘅香味,牛角包都好鬆化。
沙律
沙律好清新,特別鍾意佢加咗酸酸甜甜又爽口嘅青蘋果
炭燒美國肉眼扒

肉眼扒有炭烤嘅香味,亦都夠林。
虎蝦番茄醬扁意粉
扁意粉林度適中,車厘茄、羅勒葉、番茄醬嘅配合都好夾。
虎蝦都煎得好香,同蕃茄汁一齊食好好味。
番石榴汁
番石榴果汁感覺好清新好濃郁。
榛子朱古力
榛子朱古力好濃郁幼滑。
黑白朱古力蛋糕
Tiramisu
Tiramisu好有甜酒香味,咖啡味也好濃,非常鍾意!
今餐好滿足好開心,下次會再多嚟幫襯!
南瓜湯
沙律