2019-03-04 748 瀏覽
上次食完同系列既S2鐵板燒,覺得唔錯,決定黎試埋食日本野既S2 kitchen🍴《十層海膽杯》十層海膽杯極豐富,十種以上不同食材,岩晒各位貪心既朋友!上面一片嘅白飯魚乾香脆特別~真係估佢唔到沙律都可以加埋海膽👅入面仲有牛油果同帆立貝,成個沙律配搭得好好,唔會搶左剌身嘅鮮甜!《芝士年糕》熱辣辣新鮮整起,外面脆,入面非常軟糯,仲有小小流心,甜甜地幾好食~《S2特色海膽火焰卷》呢個卷物淨係賣相都夠晒派頭🔥海膽、蟹籽加帆立貝鮮甜,輕輕燒過之後仲有火炙嘅味道~《清酒鮑魚雞翼》雞翼拆骨,包住原隻鮑魚,夠豪氣!清酒味唔濃,唔中意酒味既朋友唔洗擔心!《海膽燒岩蠔》蠔上鋪滿芝士,燒過後再放上海膽蟹籽,芝士燒蠔本身已經夠正,仲要加埋海膽嘅甜,一流😋《雲海板上飄》上菜時有陣陣仙氣飄出🌬打卡一流,海膽撈冷麵,新體驗!最後既甜品!《海膽雪糕》竟然雪糕都可以加海膽落去,唔單單係面舖左海膽,師傅直頭係打碎左海膽混入雪糕中間,創意十足🤪

十層海膽杯

《十層海膽杯》