o係觀塘工廠區都食過好幾間覺得唔錯o既餐廳,今次又一新發現。呢間餐廳設於商廈地鋪,不過o係個比較入o既位置,地方好大,有兩邊廳。o個日去,見佢其中一面欄住o左,有人book o左o黎搞function。呢間o野由一人摺位、四人座、梳化位、長檯到bar 檯都應有盡有,地方舒適,我諗閒時少人o既時候約人o黎食個tea 傾下計又得;因為佢轉播埋now,夾o岩時間拉埋d 波友落o黎啤啤佢,應該消費都唔會好高!套餐主要係日式便當,另外佢賣唔少佐酒小食同pizza,o野飲則有台式飲料同cafe 常見o既特飲。叫o左一個套餐,帆立貝拼赤味噌五花 • 珍珠飯($64)。定食有兩款配菜,相信係每天不同,因為見佢貼o左張紙,寫住今日係菠菜同粟米。主角帆立貝好有炭燒o既香氣,煙煙韌韌,雖然唔算好大粒,但都有住好幾粒。五花腩切片而上,肥瘦層次分明,以赤味噌醃製,味道甜而不辣。個飯蘸上o左味噌同埋o黎自豚肉o既肉汁,是惹味的。跟餐加$8 可加配大姆指雞翼4 枝,都值得加,個雞翼o既蒜香幾強,唔道唔錯~至於可樂餅則係另外單點o既($15),非常香口,皮脆內腍,外面淋上可樂醬,酸酸甜甜,裡面係熱辣辣混和o左少少咖哩

是日配菜

帆立貝
赤味噌五花腩

跟餐加$8 可加配大姆指雞翼4 枝,都值得加,個雞翼o既蒜香幾強,唔道唔錯~至於可樂餅則係另外單點o既($15),非常香口,皮脆內腍,外面淋上可樂醬,酸酸甜甜,裡面係熱辣辣混和o左少少咖哩牛肉o既薯蓉,十分好食!
大姆指雞翼 (跟餐加$8)
可樂餅 ($15)
可樂餅

餐飲實在太多選擇了,飲品menu 都好幾頁,眼花撩亂,唔知揀乜好。咁叫開日式o野,就配個凍紅豆抹茶奶茶啦(跟餐加$10)。因為佢用熱水開,俾得唔係好夠冰,有d 唔夠凍。味道o黎講抹茶幼滑,紅豆都煲得幾蓉,香而不太甜。
凍紅豆抹茶奶茶啦 (跟餐加$10)

臨走,見佢門口有寄賣一d 可能係台灣出產o既茶葉,好搞笑呀個slogan……!
帆立貝
大姆指雞翼 (跟餐加$8)
可樂餅 ($15)