2017-08-14 488 瀏覽
呢間餐廳食左好多年,次次兩個人去都會叫個咖哩牛腩農夫包餐慢慢嘆,一排冇去幫襯,今次一去都幾失望。講返個環境,都係一般街市熟食檔,當然唔好期待周圍好乾淨好好坐。但今次去到,執台又冇人執,到有人執台,又將台面垃圾掃落地,惡性循環,咁嘅環境只會越黎越差講返食物,其實除左咖啡牛腩農夫包餐以外,我咩都未食過。以前每次去都好滿足,咖哩好香,少少辣,牛腩又淋份量又足,一搣開個包直情係熱到辣手!麵包皮外脆內軟,點落咖哩汁到係人生一大樂事!今次再去,首先個餐已變成60蚊,不過兩個人share都算平。跟餐嘅葡式牛腩湯一如以往咁好飲,酸甜度適中,好香牛味。咖哩汁另上,唔會整淋晒個包。打開錫紙,搣開個包,依然係熱辣辣,牛腩香撲鼻,個包外脆內軟的確係一絕。可惜,敗筆在於咖哩汁,冇左以前陣咖哩香,食落好淡口,冇咩味。但個汁又唔係稀架喎,我估可能係調味唔同左?總知同以前爭好遠。其實個包嘅精粹在於個咖哩汁,希望餐廳可以改善下,令我可以重溫昔日美味。

咖喱牛腩農夫包餐

咖喱牛腩農夫包