餐廳: 麻辣風雲 (京都廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
麻辣風雲呢期真係好hit🔥 原來係ToNick主音開嘅,難怪咁高人氣啦!🤔 老老實實我對呢間餐廳最印象深刻係佢嗰個炸饅頭船🤣餐廳面積都算大,佔咗成層嘅空間。一入門口就見到中式屏風,甚有特色。餐廳入面仲設有獨立房,私隱度高。❤️ 炸饅頭 $58今次絕對係為咗呢個炸饅頭而嚟!🤣 擺盤非常有氣派,有架船載住啲炸饅頭,仲噴哂煙咁😶‍🌫️ 睇到船上嘅公仔就知係以諸葛亮草船借箭做主題,google之下發現原來饅頭嘅普及係同諸葛亮有關㗎😳 今次真係學到嘢👀講返個炸饅頭先,炸饅頭表面金黃香脆,內裏軟綿😋平時食炸饅頭最怕油淋淋同凍咗,呢個炸饅頭係即叫即炸熱辣辣同埋唔太油😼 佢仲有配4款醬,分別係煉奶、朱古力、綠茶同芝蔴醬,配搭好特別😮 ❤️ 雲南小鍋米線 $38呢度小鍋米線都係$38,抵食!🙀 酸辣程度可以任你揀👌🏻 配菜有肉碎、酸菜、芽菜等。今次叫咗小辣,但辣度都唔惹少😹 米線索哂啲湯汁,麻辣十足🔥 辣度比預期中強勁,食得過癮😆❤️ 酸菜魚 $88午市客飯包一大兜酸菜魚同一碗飯,其實唔洗要碗飯都已經夠飽,因為酸菜魚入面仲有寬粉🙊 同樣地酸度麻辣度均可自己選擇,我今次揀咗中酸小辣小麻💁🏻‍♀️ 酸菜魚分量多,魚肉

❤️ 炸饅頭 $58
炸饅頭

❤️ 雲南小鍋米線 $38
雲南小鍋米線

❤️ 酸菜魚 $88
酸菜魚
酸菜魚
酸菜魚分量多,魚肉嫩滑惹味,厚薄適中,酸辣分明,更有淡淡桂花清香🌼
寬粉吸收咗湯底嘅精華,Q彈爽滑😚 配料仲有豆卜、萵苣、芽菜等,好足料👍🏻

❤️ 菊花蜜 +$18
菊花蜜
客飯加錢可以轉風雲特飲,呢個都係餐廳打卡必點飲品!菊花蜜以粉紅色小酒埕裝住,配有兩個小酒碗,別有一番風味😂 呢個時候你就可以扮吓古裝劇入面啲俠客去客棧飲酒嘅情景,斟酒俾伴侶或朋友飲👲🏻
菊花蜜清新解辣又解渴,可以叫嚟試吓!

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢間嘅評價一直都幾好,今次由荃灣過海開到嚟銅鑼灣,對港島居民嚟講夠哂方便😆 價錢又唔貴,又啱打卡,可以一試喎😎

補返Menu先👇🏻
2021-08-22